Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csokis-mogyorós torta

default user icon

Hozzávalók

  • 12,5 dkg étcsokoládé
  • 12,5 dkg enyhén sós vaj (vagy sima vaj és ½ kávéskanál só)
  • 4 db tojás
  • 5 dkg cukor
  • 12,5 dkg mogyoró (finomra darált)
  • A mázhoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 dkg enyhén sós vaj (vagy sima vaj és egy csipet só)
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg mogyoró (durvára vágott)

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
    2. Darabokra törjük a csokit, és egy lábasban megolvasztjuk a vajjal együtt nagyon alacsony lángon. Folyamatosan kevergetjük, hogy sima masszát kapjunk. 
    3. Szétválasztjuk a tojásokat. Robotgéppel habosra keverjük a sárgáját a cukorral, majd óvatosan hozzáöntjük az olvasztott vajas-csokis keveréket. Beleszórjuk a darált mogyorót, és összekeverjük.
    4. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Először csak egy részét forgatjuk a tésztába, majd apránként, nagyon finoman keverve a többit is.
    5. Kivajazunk egy 20-24 cm átmérőjű, magas szélű, kapcsos tortaformát, és beleöntjük a tésztát, majd 180 fokon 30 percig sütjük (20 perc után tűpróbával ellenőrizzük).
    6. Miután a sütemény megsült,elkészítjük a mázat. Összetörjük a csokit, apró darabokra vágjuk a vajat. Egy lábasban felforraljuk a tejszínt, majd levesszük a tűzről, és gyors keverés mellett hozzáadjuk a csokit és a vajat.
    7. Ha már egynemű a massza, a süteményre csorgatjuk, és elsimítjuk egy spatulával. Hagyjuk kihűlni a sütit, majd a durvára vágott mogyoróval díszítjük.

    Recept és fotó: Lányok nagy desszertes könyve, Könyvmolyképző Kiadó, 2016

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin