Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csokis-csilis piskótatekercs (fatörzs)

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 4 db tojás
  • 8 dkg barna cukor
  • 1 csipet só
  • 6 dkg kakaópor
  • 4 dkg mandulaliszt
  • A krémhez:
  • 30 dkg állati tejszín
  • 1 csipet csilipor
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 25 dkg étcsokoládé (60 %-os)
  • házi szederlekvár

Elkészítés

    1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük a cukorral és a sóval. Ha kemény a hab, hozzáadjuk a sárgájákat, majd – már kézzel – belekeverjük a kakaóporral elkevert mandulalisztet. Egy sütőpapírral bélelt tepsire kanalazzuk a masszát, és kenőkéssel minél vékonyabban - saroktól sarokig - egyenletesen szétkenjük.
    2. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt megsütjük. Ha kész van, lehúzzuk a tepsiről papírral együtt, és még melegen jó szorosan feltekerjük. 
    3. A krémhez a tejszínt a fűszerekkel felforraljuk, és ráöntjük a felaprított csokira. Homogénre keverjük, és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
    4. A tekercset kitekerjük,megkenjük az összeállt krémmel és egy vékony rétegben a lekvárral, ésszorosan feltekerjük. Kívülről is megkenjük a csokival, és késsel meghúzogatjuk, mintha egy fatörzs lenne.

Megjegyzés

A piskóta sütésénél figyeljünk oda, hogy ne szárítsuk ki, mert akkor feltekerésnél törni fog.

Recept: Pinczel Orsolya

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin