Csokikrémes csokitorta

default user icon
13 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 12 dkg vaj
  • 4 dkg porcukor
  • csipet só
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 6 db tojássárgája
  • 13 dkg gőz felett olvasztott étcsokoládé
  • 6 db tojásfehérje
  • 18 dkg cukor
  • 13 dkg liszt
  • A krémhez:
  • 23 dkg vaj
  • 12,5 dkg kakaópor (minél sötétebb, magasabb kakaótartalmú!)
  • csipet só
  • 20 dkg porcukor
  • 2 dl tejszín

Elkészítés

    Elkészítés: A vajat habosra keverjük a porcukorral, a fahéjjal és a sóval, majd egymás után beletesszük a tojások sárgáját, végül az olvasztott, kicsit kihűtött, de még folyós csokit. A tojásfehérjét cukorral kemény habbá verjük, óvatosan a masszához keverjük kb. 1/3-át. A maradékba beleszitáljuk a lisztet, óvatosan összekeverjük, majd a két masszát is összekeverjük. 190 fokon kb. 40-50 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. A tortaformából csak másnap vegyük ki, majd vágjuk 3-4 lapra.

    A krémhez a vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóport, a sót, a porcukrot és a kemény habbá vert tejszínt. Ezzel kikenjük a tortát, majd bevonjuk a krém egy részével, és díszítjük olvasztott csokiból készített formákkal, csokidarával vagy tejszínhabbal.

Megjegyzés

22 cm-es kerek tortaformában szoktam sütni, az aljába teszek csak sütőpapírt. A tésztát előző nap ajánlatos elkészíteni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Az eredeti receptben szerintem túl sok a kakaópor... Én kevesebbet szoktam beletenni, és a tésztájába kicsit több olvasztott csokit. Nagyon finom (mondom én, aki nem szereti a csokitortát, mégis jóízűen ettem belőle).

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Pici Lusti 3 évvel ezelőtt
Bedus85! Ne haragudj, hogy csak most válaszolok! Nem igen jártam errefelé mostanában. Ez egy normál torta. Hogy hány személyes? Attól függ, ki mekkora szeletet kér??
Rudan Erzsébet 4 évvel ezelőtt
Picilusti! Ez kb hány személyes torta lesz? Várom válaszod, köszi!
Mórocz Ágota 4 évvel ezelőtt
Jó kis recept, már másodszor sütöm, a fahéj meg különlegessé teszi:))
Pici Lusti 5 évvel ezelőtt
Kedves Doller! A teteje nekem is szokott repedezni, viszont eddig szerencsére mindig átsült. Talán legközelebb, ha így járnál, takard le fóliával, és akkor elvileg a teteje nem fog elégni, de még tud sülni. Remélem nem vette el a kedvedet a sütéstől.
Klopfer Dolóresz 5 évvel ezelőtt
Éppen most csinálom a tortát, az illata mennyei. Csak van vele kis gondom, biztos én szúrhattam el valamit, mert megsütöttem, és a teteje szétrepedt, ami még nem lenne akkora baj, ha a közepe nem lenne folyós. Viszont nem merem tovább sütni, mert a teteje meg oda fog égni. Mit tanácsolsz? Vagy az elképzelhető, hogy a csoki miatt lágy a közepe???
Willand Veronika 5 évvel ezelőtt
Én is egyenlőre csak a krémet használtam fel, de az ötcsillagos. Köszönöm!!
Tiszai Mercédesz 5 évvel ezelőtt
nagyon finom lett de a só hanyagolható!!nem kell bele egy csipet só sem:)
Németh Judit 6 évvel ezelőtt
Nekem a krémre volt csak szükségem, de az zseniális. Köszönöm
nincs 6 évvel ezelőtt
Ezt muszaj elozo nap megsutni? En most csinalom de nekem ma kell hogy keszen legyen! Remelem jol sikerul...
Pocakpeti 6 évvel ezelőtt
Végre egy csokitorta, ami mindenkinek ízlik! A tésztába 2 tábla (2*90g) Boci étcsokit csorgattam. Hmmmmmmm Köszönöm a receptet!

Hasonló Receptek

Magazin