Csodás csokis muffin

default user icon
164 4.5/5

Hozzávalók

  • 15 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 5 dkg keserű kakaópor
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés

    1. Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd, folyamtos keverés mellett, hozzáadjuk először a tojásokat, majd a vajat, a barcklekvárt a kakaóport, végül a darabokra tört étcsokoládét.
    2. A tésztát 12 darabos muffinformába adagoljuk, majd előmelegített sütőben 170 fokon, 20-25 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

Ez a csokis muffin valóban rászolgált a *CSODÁS* jelzőre. Egyszerű és nagyon finom. Én minyonpapírt szoktam a muffinsütőbe tenni és azt csak 3/4-ig töl-töm meg, szépen feljön, melegen is nagyon finom. Ajánlom mindenkinek, mert nagyon fincsi, elrontani sem lehet.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Kata 7 hónappal ezelőtt
Ebbe a receptbe sajnos én is belefutottam. Alapvetően nem rossz az íze, de engem a Charlie angyalaiból a harcipuffancsra emlékeztet, ha valaki emlékszik még rá. Kemény. Én is sütöttem jópár muffin receptet, de ez sikerült a legkevésbé...még szerencse, hogy a múltkor egy szülinapra nem ezt a csokis muffin receptet találtam meg. Ennek ellenére a lányomnak ízlett, de ő imádja a csokit, majdnem mindegy neki :-)
Muffin Szakértők 04 9 hónappal ezelőtt
Hááát... :D én csak azért regisztráltam, hogy elmondhassam, hogy ennél a receptnél sokkal jobbat is találtam, nagyon sűrű volt a tésztája, hiányzott belőle a folyadék.Az én ükapám sokkal jobbat csinál. :)
Muffin Szakértők 04 9 hónappal ezelőtt
Hááát... :D én csak azért regisztráltam, hogy elmondhassam, hogy ennél a receptnél sokkal jobbat is találtam, nagyon sűrű volt a tésztája, hiányzott belőle a folyadék.Az én ükapám sokkal jobbat csinál. :)
Muffin Szakértők 04 9 hónappal ezelőtt
Hááát... :D én csak azért regisztráltam, hogy elmondhassam, hogy ennél a receptnél sokkal jobbat is találtam, nagyon sűrű volt a tésztája, hiányzott belőle a folyadék.Az én ükapám sokkal jobbat csinál. :)
Muffin Szakértők 04 9 hónappal ezelőtt
Hááát... :D én csak azért regisztráltam, hogy elmondhassam, hogy ennél a receptnél sokkal jobbat is találtam, nagyon sűrű volt a tésztája, hiányzott belőle a folyadék.Az én ükapám sokkal jobbat csinál. :)
Buzás Lilla 10 hónappal ezelőtt
Kedvencünk!*-* Minden különlegesebb csokis muffint ezzel az alappal készítünk el. :3 Csak azért regisztráltam, hogy hozzászólhassak ehhez a csodás recepthez.
Buzás Lilla 10 hónappal ezelőtt
Kedvencünk!*-* Minden különlegesebb csokis muffint ezzel az alappal készítünk el. :3 Csak azért regisztráltam, hogy hozzászólhassak ehhez a csodás recepthez.
Kallicska 1 évvel ezelőtt
köszönöm a receptet!!! mindent a leírás szerint csináltam, csak tört csokiból tettem bele egy kicsit többet (kb. 10 dekát), mert épp annyi volt itthon. ÁLOM lett!! kb. 170 fokon sütöttem, pontosan nem tudom, mert a sütőmről lekoptak a jelek :$ 20 percnél még a közepe ragadt, 25 percnél már nem, kivettem, puha, omlós. nagy <3
Kovács Renáta 1 évvel ezelőtt
Hát Peti, azt kell mondjam, nem a recepttel van a gond! Valószínűleg túlsütötted. 180 fokon 20-22 perc alatt gyönyörű lett. Sajnos étcsokim most nem volt itthon, ezért csak tejcsoki került bele, de legközelebb biztos azzal is elkészítem. Köszönöm a receptet!
Petra 2 évvel ezelőtt
Mindent úgy csináltam, ahogy le van írva, de kemény lett, a papír pedig nem jön le róla... láttam/csináltam már jobbat is, azt hiszem, visszatérek azokhoz.

Hasonló Receptek

Magazin