Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkehúsos töltött paprika

default user icon

Hozzávalók

  • 8 db paprika (piros, sárga, zöld is lehet)
  • 30 dkg gomba
  • 20 dkg csirkehús (sült)
  • 12,5 dkg vadrizs (hosszú szemű, előgőzölt)
  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál 10%-os ecet
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 1 csomó újhagyma
  • 1 ág bazsalikom
  • 1 evőkanál mustár (dijoni)
  • 1 evőkanál felaprított petrezselyem zöldje
  • 1 evőkanál ételízesítő (elhagyható)
  • csipetnyi őrölt bors

Elkészítés

    1. A paprikákat hegyes késsel kicsumázzuk.
    2. Nagyobb edénybe vizet töltünk, sóval, ecettel, cukorral ízesítjük és felforraljuk. Beletesszük a paprikákat, nem túl puhára főzzük, majd lecsöpögtetjük.
    3. Közben a gombákat tönkjükkel együtt felaprítjuk, a felforrósított olívaolajon megpároljuk, majd kivesszük.
    4. A rizst a csomagoláson olvasható utasítás szerint megfőzzük, lecsöpögtetjük, és hűlni hagyjuk.
    5. A sült húst apróra felkockázzuk. Az újhagymát és a bazsalikomot finomra felaprítjuk. A rizst a gombával, a 
    6. hússal, a majonézzel, a mustárral, a borssal, a hagymával, a petrezselyem zöldjével meg a bazsalikommal összekeverjük és ha szükséges, még fűszerezzük.
    7. Végül a masszát a paprikákba töltjük.

     

Megjegyzés

Taksár Ferenc receptje!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Csirkehúsos töltött paprika recept?


Magazin