Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csilis bab (Chili con carne)

default user icon

Hozzávalók

  • 1 db hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál oregánó
  • 1 db piros csilipaprika
  • 1 doboz vörös bab (425 g)
  • 1 doboz csemegekukorica (425 g)
  • 2 ek olíva olaj
  • 1 kg darált marhahús
  • 2 tk Cayenne-bors
  • 2 tk őrölt római kömény
  • 3 ek paradicsompüré
  • 80 dkg dobozos hámozott paradicsom
  • 2,5 dl marhahúsleves-alaplé

Elkészítés

    1.  A megtisztított hagymát és fokhagymát finomra vágjuk. A leöblített oregánó leveleit lecsipkedjük, a megmosott és tetszés szerint kicsumázott csilipaprikát apróra kockázzuk. A szűrőbe öntött konzerv babot és kukoricát lecsepegtetjük.
    2. Az olívaolaj at lábosban vagy fazékban felhevítjük. Rádobjuk a felkockázott hagymákat, és közepes tűzön üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, és erős tűzön, időnként átforgatva jól megpirítjuk. Hozzákeverjük a csilit, a Cayenne-borsot, a római köményt, az oregánót és a paradicsompürét, majd tovább pirítjuk egy rövid ideig.
    3. A villával kissé szétnyomkodott hámozott paradicsomot a darált húshoz adjuk. Felöntjük az alaplével, fedő alatt felforraljuk, és fedő nélkül, közepes tűzön forraljuk 50 percig. Közben többször átkeverjük. Végül hozzáadjuk a babot és a kukoricát, megsózzuk és készre főzzük további kb. 10 perc alatt.

    9 CSILIS BAB RECEPT, AMIT EGY MEXIKÓI IS BOLDOGAN FALNA! >>> 

    ISTENI RECEPTEK KUKORICÁVAL >>>  

    BABBAL KÉSZÜLT FINOMSÁGOK >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Csilis bab (Chili con carne) recept?


Magazin