A kétszersültet apró darabokra tördeljük, és meglocsoljuk langyos tejjel. A cseresznyét megmossuk, leszárazzuk, kimagozzuk.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral meg a vaníliás cukorral robotgép habverőjével krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a túrót, a citromlevet és a sütőporral elvegyített búzadarát. Végül robotgéppel beledolgozzuk a kétszersültdarabokat, és beleforgatjuk a tojáshabot.
A massza felét margarinnal kikent tűzálló tálba halmozzuk, és elosztjuk rajta a cseresznyét. Rásimítjuk a maradék masszát, megszórjuk a mandulapehellyel, és előmelegített sütőbe toljuk. 175 fokon kb. 40 percig sütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre