Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Cézár saláta - ahogy mi szeretjük

default user icon
13 3.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • jégsaláta vagy római saláta
  • 30 dkg csirke- vagy pulykamellfilé
  • 1 paradicsom
  • 1 csokor újhagyma vagy egy fél fej édes, fehér hagyma (esteleg lilahagyma)
  • olívabogyó
  • 2 szelet kenyér
  • 4 evőkanál magos mustár
  • 4 evőkanál méz
  • 1 evőkanál pirosarany
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 pohár joghurt
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 dl olívaolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A húst megmossuk, megszárítjuk, és nagyobb kockákra vagy csíkokra vágjuk. Egy műanyag dobozban elkészítjük a húspácot: az olívaolajat kikeverjük 2 evőkanál magos mustárral, 3 evőkanál mézzel, szójaszósszal, pirosarannyal, sózzuk, borsozzuk. Ebbe a pácba beleforgatjuk a húsdarabokat, és legalább egy órát állni hagyjuk (de a legjobb egész éjszakára pácolódni hagyni).
    Elkészítjük az öntetet: a joghurtot kikeverjük a majonézzel, 2 evőkanál magos mustárral, 1 evőkanál mézzel, pici sóval, borssal. A salátát egy tálba öntjük, rákockázzuk a paradicsom ot, rátesszük a hagymát karikára vágva, az olívabogyót, és egy pici olívaolajjal átkeverjük.
    A húst egy vastag aljú serpenyőben, kisebb adagokban kisütjük. (Azért kisebb adagokban, hogy ne engedjen levet, azaz, piruljon, ne párolódjon.) Sütéskor nem kell alá külön olaj, hiszen a pácban már van! A sült húskockákat egy tányérra tesszük, melegen tartjuk.
    A kenyeret felkockázzuk, és abban a serpenyőben, amiben a húst sütöttük, megpirítjuk. (A serpenyőbe visszaönthetjük a már kisült hús alól a szaftot, hogy a kenyér magába szívhassa.)
    Tálaláskor vagy külön tálakban adjuk az összetevőket, hogy mindenki a maga ízlése szerint szedhessen, vagy a salátát megöntözzük a joghurtos-mustáros öntettel, körberakjuk a húskockákkal, és megszórjuk a pirított kenyérkockákkal.

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

monoma 7 évvel ezelőtt
Szerintem fantázianévnek simán megteszi az \"ahogy mi szeretjük\", az ember simán átvariál dolgokat a saját ízlésére, kihagy összetevőket amit nem szeret, esetleg arányokat is módosít. Nem beszélve arról, mit mondana egy kínai a mi \"kínai\".nak nevezett ételeinkre, meg nem beszélve arról, mit mondunk mi mondjuk egy osztrák \"gulasch\"-t vagy \"langosch\"-t kóstolva ;-))) Egyébként szerintem az echte cézárnak nevezett saláták közül (akár a neten receptet nézve, akár éttermek étlapjain) a 98%-a NEM eredeti, sőt, sok még köszönő viszonyban sincs az eredetivel azon kívül, hogy valami hús meg saláta van benne. Vm nagy chefet -talán a Gundel főszakácsát?- hallottam egyszer arról beszélni, hogy manapság abszolút létjogosultsága van annak, hogy kedvünkre modernizáljunk egy receptet, és akkor attól még lehet ugyanúgy hívni, mint az eredetit. (ő azt hiszem, csirkéből v. pulykából csinált gulyást) Ebben legalább nem majonéz van tonnaszám, mint az eredetiben, max. a pirosaranyba lehet belekötni egy kicsit, ha már gasztrofasisztáskodik az ember. De a legjobb, ha nem gasztrofasisztáskodik egyáltalán ;-) A régi nevek meg orientációnak, hadd ne mondjam, reklámnak jók, mert mondjuk igenis cézár salátára meg édes-savanyúra keresnek az emberek.
FruFight 7 évvel ezelőtt
Sziasztok! Egy barátnőmnél kóstoltam ezt a salátát és NAGYON ízlett! Most eljött az ideje, hogy én is kipróbáljam! Ha nagyon fröcsög az olaj akkor lehet, hogy nem jó a hőfok, vagy kevés az olaj. Egyébként a McDonald\'s-os Cézár sali is hasonló összetevőkből áll, remélem ott is elkezdtek kötözködni a szardella meg minden egyéb miatt! ;)
tregard 7 évvel ezelőtt
a recept jónak tűnik, ma ki is próbálom, de miért nem találsz ki vmi fantázianevet? ez nem cézár saláta, természetesen. ja, és az eredeti cézár saláta nem tartalmazott szardellát.
anicska23 7 évvel ezelőtt
Firstlady, igencsak hiányosak az ismereteid, ha azt hiszed, hogy az eredeti Cézár-salátába nem kell szardella. Ejnye...
monoma 8 évvel ezelőtt
Az olyan, mint egy szűrő, de lapos, és a lábas tetéjére kell tenni. Nekem nem vált be, kevésbé ugyan, de azon is átjön a fröccsenés..
mmajor 8 évvel ezelőtt
Az mi, és hol lehet kapni, kicsimicra? Nagyon érdekelne!
kicsimicra 9 évvel ezelőtt
Javaslatom: nem kell a tűzhelyet alufóliával "becsomagolni", használj fröccsenésgátlót!
firstlady 9 évvel ezelőtt
Hogy ki hogy szereti, magánügy. A recept nagyon jó, csak épp nem Cézár saláta, ami összenyomott szardellával kezdődik. Ma a legkülönbözőbb salátákat szokás Cézárnak nevezni, csak tudnám, miért. Ebben legalább kruton van, ez enyhítő körülmény ...
nebuló 10 évvel ezelőtt
Szerintem az oldalon lévő összes cézár saláta receptek közül ez a legjobb. Ma megcsináltam ebédre és jobban nem is sikerülhetett volna. Köszi!:)
monoma 10 évvel ezelőtt
Nekem egy bajom volt: a hús össze-vissza fröcskölt mindent maga körül. Gondolom, a nedvesség, a pác, meg ahő nem szerette egymást. Azóta megcsináltam megint, de az egész tűzhelyet és a környékét is lefedtem alufóliával, úgy, hogy csak a lábas körül maradt csupasz, így nem kellett annyit takarítani. Amúgy jó recept!
Hirdetes

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Cézár saláta - ahogy mi szeretjük recept?


Magazin

Hirdetes
Hirdetes