Céklás zöldségek hajdinával

Hozzávalók

  • 2 db közepes cékla
  • 1 fej brokkoli
  • 2 ek ghí
  • 1/4 tk római kömény
  • 1/4 tk őrölt koriander
  • 1/8 tk kurkuma
  • 1 db gyömbér (kisebb, lereszelve)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 púpos csésze hajdina

Elkészítés

    1. A hajdinát egy szűrőben alaposan megmossuk egészen addig, amíg a víz szép áttetsző nem lesz, majd lecsöpögtetjük. Ezután egy edényben feltesszük a tűzre, és szárazon megpirítjuk.
    2. Majd felöntjük két és fél csésze forró vízzel és megsózzuk. Forrás után takarékra vesszük, majd lefedve kb. 25 percig főzzük.
    3. Amíg a hajdina elkészül, megpucoljuk a céklát, vékony szeletekre, majd csíkokra vágjuk. A brokkolit megmossuk és rózsáira szedjük.
    4. Egy serpenyőben feltesszük a ghít, majd ha felmelegedett, beletesszük a római köményt, amikor picit megpirult, hozzáadjuk a koriandert és a gyömbért. Hozzáadjuk a kurkumát, majd a céklát és egy pici vizet, melyet folyamatosan pótolunk.
    5. Amikor már majdnem megpuhult, hozzátesszük a brokkolit és együtt pároljuk egy rövid ideig, majd ha elfőtt a víz, pár percig pirítjuk. A végén hozzáadjuk a petrezselymet és a sót.

Megjegyzés

Szedd ki tányérra, majd locsold meg olívaolajjal és tálalhatod is! Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

Vitai Kati
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin