Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A Gundel étterem legújabb dobásának több ezer magyar fog örülni

A Gundel egyike hazánk legrégebbi és legismertebb éttermeinek. Az idén 130. születésnapját ünneplő étterem a tavaszi szezont egy nagy dobással kezdte, melynek rengetegen örülnek majd.

A Gundel nemcsak neves étterem, de szülőhelye is rengeteg, ismert magyar ételnek. A Gundelhez kötődik az ominózus palacsintán felül a Rákóczi túrós, az Újházi tyúkhúsleves és a somlói galuska megalkotása is. A Városligetben, az Állatkert szomszédságában található étterem továbbra is élen szeretne járni a hazai gasztronómiában, és nem csak az ételek terén.

Jelelni is tudnak már a Gundel felszolgálói

A Gundel pincérei egy képzés során elsajátították az alapszintű jelnyelvet, így a siket- és nagyothalló vendégek kiszolgálása sokkal zökkenőmentesebbé válik majd az étteremben. Az egyéb fogyatékossággal élőkre is gondoltak, így például elkészült az étlap Braille-írásos változata is a vak vagy gyengénlátó vendégek számára. Ehhez hasonló megoldást a vezetőség tudása szerint idehaza még senki sem alkalmazott.

Az újítás és érzékenyítés apropóján Bergendy Péter imázs reklámfilmet forgatott a Gundel étterem számára.

Így főz otthon egy látássérült

A Mindmegette tavaly otthonában látogatta meg Vasas Viktort, aki egy baleset következtében elveszítette a látását, ám ez sem tántorította el attól, hogy hódoljon szenvedélyének, a főzésnek.

Borítókép: Gundel

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek