A bulgurt lobogó, sós vízben puhára, de pergősre főzzük, a főzővízhez adhatunk egy csipet sáfrányt.
Közben a felkockázott cukkinit, padlizsánt, a cikkekre vágott lilahagymát, és a feldarabolt kaliforniai paprikát egy tálba tesszük. Bőven meglocsoljuk kókuszolajjal, sózzuk, borsozzuk, és jól átforgatjuk a zöldségeket az olajban.
Egy sütőpapírral lefedett sütőlapra terítjük őket, lehetőleg úgy, hogy a különböző zöldségek ne érjenek össze. Előmelegített sütőben, 220-230 fokon 25-30 percig sütjük. A kifőtt bulgurt leszűrjük, összeforgatjuk egy kevés olívaolajjal, citromlével, sózzuk, borsozzuk. Hozzákeverjük az olajbogyót, a sült zöldségeket, végül a felaprított zöldfűszereket.