Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bazsalikomos-májas-gombás töltött csirke

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 db egész tanyasi csirke
  • 40 dkg gomba
  • 2 db zsemle
  • 1,5 dl tej
  • 5 szál friss bazsalikom (levél+szár)
  • 2 db csirke máj
  • 1 db hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • borsikafű vagy bors
  • 1 tojás
  • kacsazsír vagy libazsír
  • 1 fej hagyma a tetejére szeletelve

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkét megtisztítom (én levágom a szárnya végét és a püspökfalatot), megmosom, besózom.

    A töltelékhez a 2 db zsemlét kevés tejjel leöntöm, belenyomkodom, állni hagyom. A hagymát és a fokhagymát lereszelem, és kevés olajon megdinsztelem, majd a szeletelt gombát is rászórom, sózom, borsikafűvel vagy őrölt borssal megszórom, és a gomba levét elpárolom.

    Az összes bazsalikomot felaprítom, az ázott zsemléhez keverem, sózom, hozzáadom a kész gombás-hagymás keveréket. A csirkemájat felkockázom, és ezt is belekeverem a töltelékbe, majd ráütök 1 tojást is. Utána borsozok, ha szükséges.

    A csirkemell és a comb bőre alá tolom a tölteléket.

    Beáztatom a római tálat langyos vízbe.

    Belerakom a töltött csirkét az aljába, szeletelt hagymával megszórom, ráteszem a tál fedelét, és 2 órát sütöm 210 fokon. Ezután a tetejét leveszem, a levével meglocsolom, a többit leszívom róla, és további 20 percig pirítom a tetejét.

    Tojásos rizzsel és vegyes salátával tálalom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin