Elkészítés: Finomra vágunk egy kis marék bazsalikomlevelet és egy csomó metélőhagymát, majd egy nagyobb edényben két kanál olívaolajba belekeverjük. Fokhagymával, sóval, borssal gazdagon ízesítjük, majd tejföllel jól elkeverjük, és ízlés szerint tovább sózzuk (ha van fokhagymasó, akkor azzal). A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a csirkemellfilét fokhagymával, sóval ízesítjük, és olívaolajon elkezdjük sütni. Mikor elkezd pirulni, hozzáadjuk a gombát. Miután a gomba leve elfőtt és elkezd pirulni, ráöntjük a tejfölös mártás kétharmadát, és fél perc után levesszük a tűzről. Főtt rizzsel, héjában sült krumplival vagy sült zöldségekkel kiváló. A maradék mártást külön tálkában tálalhatjuk a köretekhez.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre