Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bajor krumplisaláta grillkolbásszal

default user icon

Hozzávalók

  • 80 dkg burgonya (vékony héjú)
  • 1 fej lila hagyma
  • 8 dkg bacon
  • 1 szál grillkolbász
  • 400 ml húslevesalaplé (kockából is lehet)
  • 5 ek fehérborecet
  • frissen őrölt bors
  • 1 csipet kristálycukor
  • 5 ek olívaolaj
  • 2 ág petrezselyem

Elkészítés

    1. A burgonyát alaposan megmossuk, majd egyforma hasábokra vágjuk. A lila hagymát meghámozzuk, vékony cikkekre szeljük, aztán szétbontjuk. A bacont felaprítjuk, a kolbászt feékarikázzuk.
    2. A burgonyát félpuhára főzzük sós vízben, majd hozzáadjuk a kolbászt, és az egészet készre főzzük. Leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük. A bacont ropogósra sütjük száraz serpenyőben, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon megfonnyasztjuk a lila hagymát. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a borecetet, sózzuk és borsozzuk, cukorral ízesítjük. Ezután felforraljuk az egészet. 
    3. Az öntetet melegen locsoljuk a kolbászos burgonyára. Hozzáadjuk a bacont, az olajat, valamint a leöblített, finomra aprított petrezselymet. Óvatosan összeforgatjuk, majd betesszük a hűtőbe legalább 1 órára, hogy az ízek összeérjenek. Szobahőmérsékletűen tálaljuk.

    A LEGEGYSZERŰBB TZATZIKI >>>

    SZUPER ZÖLD SALÁTA FETÁVAL >>>

    ALMÁS-RÉPÁS CÉKLASALÁTA >>>

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Bajor krumplisaláta grillkolbásszal recept?

Magazin