Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Baconbe tekert brokkolival töltött fasírt

Hozzávalók

  • 25 dkg brokkoli
  • 50 dkg darált hús (disznó vagy pulyka)
  • 1 tk. kakukkfű
  • 1 db tojás
  • 3 ek. zsemlemorzsa
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1/2 tk. bors
  • 1,5 tk. só + só a brokkolihoz
  • 20 dkg bacon szalonna

Elkészítés

    1. A brokkolit megmossuk, rózsákra szedjük és kb. 15 perc alatt félig puhára főzzük, majd leszűrjük és félretesszük.
    2. A húst összegyúrjuk a kakukkfűvel, a sóval, borssal és a frissen zúzott fokhagymával. Hozzáadunk az előbbiekhez 1 db tojást és 3 ek. zsemlemorzsát. Ismét jól összedolgozzuk. ( De tökéletesen használható mindenkinek a saját házi receptje is.)
    3. Egy deszkát beborítunk folpackkal. A baconszeleteket pici fedéssel egymásra rakjuk. Az ízesített darált húst egyenlő rétegben elterítjük a baconcsíkokon. Az egyik végén egy vonalban ráhalmozzuk a brokkolit a húsra és enyhén megsózzuk.
    4. Végül a folpack segítségével feltekerjük a fasírtot. Kicsit megtekerjük a végeit és akár 1 nappal sütés előtt már a hűtőben tárolhatjuk.
    5. Sütés előtt vegyük le róla a folpackot és rakjuk egy tűzálló tepsibe. Figyeljünk arra, hogy alulra kerüljön az az oldala, ahol a bacon szalonnák összeérnek! Fedetlenül körülbelül 60 percig sütjük közepes fokozaton a sütőben.
    6. Sült zöldségekkel vagy hagyományosan krémes krumplipürével tálaljuk! Körülbelül 10 vastagabb szelet készül belőle! 

Megjegyzés

A fasírtot szinte mindenki kedveli ilyen-olyan formában! Most ezt az átlagos fogást egy apró csavarral ünnepélyessé tettem. Extra tipp: Egy kicsit cifrázhatjuk még ezt a fasírtot, ha 15 dkg reszelt sajtot keverünk a húshoz és 5 dkg reszelt sajttal megszórjuk a brokkolit.

BoldogAgi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin