Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6 étel, amiből nyugodtan adhatsz a macskádnak is

default user icon
MME
Éppen ebédelsz, a cicád pedig az asztal alatt somfordálva alig várja, hogy neki is jusson egy-két falat a menüből. Ismerős a helyzet? Bár van néhány étel, amit tilos a macskáknak adni, a következő finomságokkal bátran megkínálhatod!

 

Tonhal

Ha tonhalat falatozol, tuti, hogy a cicád pillanatok alatt ott terem majd, hogy kuncsorogjon. Ebből az ételből pedig szerencséjére nyugodtan adhatsz neki néhány falatot  - de csak nagyon keveset, nagy mennyiségben ugyanis higanymérgezéshez is vezethet!

 

Sajt

Egy kevés sajttal is megkínálhatod a cicát, de szigorúan csak pár falattal. Sok macska ugyanis laktózérzékeny, így ha túl sokat eszik a tejtermékből, az emésztési problémákhoz vezethet.

Brokkoli

Ha észreveszed, hogy a cicád a kerti növényeidet dézsmálja, akkor kínáld meg egy kis brokkolival. Ez garantáltan kielégíti a növények utáni vágyát!

Tojás

Ha reggelire rántottát eszel, bátran csípj le belőle egy darabot a cicádnak is! Csak arra figyelj, hogy ebben az esetben ne kerüljön vaj a rántottába, mert az kikészíti a macskád gyomrát.

Görögdinnye

A brokkolihoz hasonlóan ez a gyümölcs is jól jöhet, ha a cica növényeket kíván, ráadásul a görögdinnye az emésztési problémáit is segíthet leküzdeni. De fontos, hogy ne ess túlzásba, hiszen a macskák nem képesek nagy mennyiségű növényi anyagokat megemészteni.

Banán

A banánt is biztosan imádni fogja, azonban ebből is csak néhány falattal érdemes megkínálnod! 

11 ÉTEL, AMIT SOHA NE ADJ A CICÁDNAK! EZEKBE BELE IS HALHAT>>> 

15 ÉTEL, AMIT SOHA NE ADJ A KUTYÁDNAK! EZEKBE BELE IS HALHAT>>> 

3 SZUPER ÁLLATBARÁT HELY - A MACSKAKOCSMÁTÓL A KUTYAPÉKSÉGIG>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss