Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Baconbe göngyölt pulykamell paradicsommal töltve

Hozzávalók

  • 60 dkg pulykamellfilé
  • 2 db paradicsom
  • 16 db zsályalevél
  • 8 szelet bacon
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 4 ek olaj
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1. A paradicsomokat megmossuk és felkarikázzuk. A megtisztított húst 8 szeletre vágjuk, és kiklopfoljuk azokat két folpaklap között. Megsózzuk, megborsozzuk, majd elrendezzük rajtuk a zsályaleveleket és a paradicsomkarikákat. Félbehajtjuk mindet, azután körbetekerjük 1-1 szelet baconnel.
    2. Az olajat felforrósítjuk, és aranyszínűre pirítjuk rajta a hústekercseket. Öntünk alájuk egy kevés vizet, és közepes lángon puhára pároljuk őket 10-12 perc alatt.
    3. Ezután mindet kiszedjük, és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékhoz adjuk a bort, valamint 0,5 dl vizet, és felforraljuk. Végül megsózzuk, megborsozzuk. Ezzel meglocsolva kínáljuk a hústekercseket.

      SONKÁS-TOJÁSOS PULYKATEKERCS >>>

      EGYSZERŰ PESTÓS PULYKAMELL >>> 

      Még több pulykás recept >>> 


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin