Bacontorta fűszeres darált hússal

Hozzávalók

  • 60 dkg szeletelt bacon
  • 35 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg reszelt sajt
  • bors ízlés szerint
  • 3-4 szál újhagyma
  • 1 db kisebb kápia paprika
  • 2 ek szójaszósz
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés

    1. A darált húst ízlés szerint megfűszerezzük sóval és borssal. Egy serpenyőt kis átfedésekkel, kör alakban kibélelünk a baconszeletekkel, majd amikor körbeértünk, a közepébe helyezzük a fűszerezett darált húst. Kicsit lenyomkodjuk, a tetejét meghintjük még kevés sóval, borssal, majd megszórjuk a reszelt sajttal.
    2. Az újhagymát és a kápia paprikát felkarikázzuk, és a sajt tetejére rakjuk. Végül a kilógó szalonna szeletekkel betakarjuk a tölteléket, és a "torta" tetejét megkenjük a szójaszósszal. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt készre sütjük. Finomra vágott petrezselyemzölddel megszórva, frissen, forrón tálaljuk.

Megjegyzés

Készülhet mellé köret, de nem fog hiányozni, mert önmagában egy szelet friss kenyérrel is nagyon finom.
Az elkészítést segítheti saját receptvideóm is: https://youtu.be/p1ntdJ3ISbQ

szilviamalmos
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek