Elkészítés: Az aszalt szilvát összevágjuk és a rumba áztatjuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kifacsarjuk.
A diót összekeverjük a cukorral, a fahéjjal, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével. Annyi forrásban lévő vizet öntünk hozzá, hogy sűrű tölteléket kapjunk. Beledolgozzuk a szilvát a rumaromával együtt.
Kiterítünk 2 réteslapot egy nedves konyharuhára, megolajozzuk, a másik kettőt egyharmados takarásban rátesszük. Megolajozzuk ezeket is, majd rákenjük a tölteléket. A széleit behajtjuk és feltekerjük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kiolajozunk egy nagy tepsit, ráemeljük a rétest, és megsütjük.
Amikor már szép piros a rétesünk, kivesszük, felszeleteljük, és porcukrozva tálaljuk. Kevés vízzel vagy borral kikevert áfonyalekvárt kínálunk mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre