Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ananászos-zöldséges sült rizs

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 db friss ananász
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 tojás egy csipet sóval habosra verve
  • 2-3 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • 15 dkg sonka, apróra vágva
  • 10 dkg csemegekukorica
  • 10 dkg zöldborsó
  • fél piros kaliforniai paprika kis kockákra vágva
  • 1 evőkanál vékonyra szeletelt gyömbér
  • 30 dkg főtt jázmin rizs (lehet sima rizs is)
  • 1 evőkanál világos szójaszósz
  • 3 dkg pörkölt kesudió durvára vágva
  • 1 hosszú piros chili kimagozva és vékonyra szeletelve
  • korianderlevél

Elkészítés

    Elkészítés: A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.

    Az ananászt hosszában vágjuk ketté, a húsát kanalazzuk ki úgy, hogy a héjon kb. 1 cm-nyi gyümölcshús maradjon. A kikanalazott ananászt vágjuk kis kockákra, a felét használjuk csak ehhez az ételhez, a többit nyugodtan félretehetjük.

    Az ananász levelét tekerjük alufóliába, hogy sütés özben ne égjen meg, majd helyezzük a két fél héjat sütőlapra, és süssük 10-15 percig. Az elősütés célja, hogy az ananászlé belesüljön a gyümölcshúsba, és ne szivárogjon át a héjakba töltött sült rizsbe.

    Wokban forrósítsunk 1 evőkanál olajat, üssünk bele egy tojást, és vékony omlettként süssük 2 percig, majd enyhén pirítsuk meg a másik oldalát is, végül a serpenyőből kicsúsztatva tekerjük fel, és vágjuk vékony csíkokra.

    A wokban ismét forrósítsunk 1 evőkanál olajat, dobjuk bele a fokhagymát, majd a sonkát, a kukoricát, a zöldborsót, a kaliforniai paprikát és a gyömbért, majd keverjük hozzá a főtt rizst, a szójaszószt és a friss ananászt, és főzzük pár percig. Kóstoljuk meg, s ha szükséges, ízesítsük.

    Kanalazzunk az ananászhéjakba a jócskán sült rizst, majd szórjuk meg kesudióval és az omlettcsíkokkal.

    Chiliszeletekkel és korianderlevéllel díszítve tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek