A meggyet alaposan megmossuk egy tálba szórjuk, összeforgatjuk a likőrrel, hozzáadjuk a cukrot és a a vanília kikapart belsejét. Összekeverjük, a hűtőbe és 3-4 napig minden nap párszor átkeverjük. Ezután egy jól záródó üvegbe töltjük, és a hűtőben tartjuk a felhasználásig.
A kisütött palacsintákat megtöltjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal elkevert ricottakrémmel, és az elkészült amarénameggyel kínáljuk.
Nagy ricottakedvelő vagyok, amaréna meggyet pedig minden évben készítek. Olaszországban főleg fagylaltokba keverik, de kitűnően mutat sütemények, torták díszítéseként is. - Baloghné Judit
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!