Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás-diós kifli

Hozzávalók

  • 27 dkg konyhakész leveles tészta
  • 3 ek vaj
  • 2 tk őrölt fahéj
  • 1/3 bögre barna cukor (2,5 dl-es)
  • 1/3 bögre dióbél (2,5 dl-es)
  • 1 db alma

Elkészítés

    1. A kitekert tésztát felvágjuk 8-10 db egyforma méretű háromszögre, a megolvasztott vaj kétharmadával megkenjük, és meghintjük az őrölt fahéjjal elvegyített barna cukor háromnegyedével. Ezután rászórjuk a durvára vágott diót.
    2. Az almát megmossuk, kimagozzuk, majd vékony szeletekre vágjuk, és elrendezzük azokat a háromszögeken. Feltekerjük és kiflit formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsiben elrendezzük a kifliket, megkenjük őket a maradék olvasztott vajjal, és megszórjuk a megmaradt fahéjas barna cukorral. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

    MÁKOS-DIÓS POZSONYI KIFLI >>> 

    11 SZUPER RECEPT, HA VAN OTTHON EGY CSOMAG LEVELES TÉSZTA >>> 

    OMLÓS DIÓS KIFLIK >>> 

    MOGYORÓKRÉMMEL TÖLTÖTT KIFLI >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin