Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-marcipános piskóta

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 25×39 cm-es tepsihez:
  • A tepsi kikenéséhez:
  • kb. 10 dkg vaj
  • A tésztához:
  • 6-7 db savanykás alma
  • kristálycukor
  • őrölt fahéj
  • 15 dkg vágott dió
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 2 dl tej
  • 10 dkg marcipánmassza reszelve
  • A díszítéshez:
  • 5 dkg olvasztott csokoládé (el is maradhat)

Elkészítés

Elkészítés: A tepsit vastagon kikenjük a vajjal, bőven megszórjuk kristálycukorral, rárakjuk a nem túl vékonyra darabolt almaszeleteket, újonnan megszórjuk kristálycukorral, majd őrölt fahéjjal, ezután a darabos dióval.

200 fokra melegítjük a sütőt, és betesszük karamellizálódni addig, míg a piskótánkat elkészítjük (kb. 15 perc).

Az egész tojásokat a cukrokkal és az olvasztott vajjal keverőgéppel habosra keverjük (kb. 8-10 perc), hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd apránként a tejet és a reszelt marcipánmasszát.

A piskótát ráöntjük a tepsiben karamellizált almára, és megsütjük 170 fokon kb. 30 perc alatt.

A tepsiben kihűlt süteményt tálcára borítjuk. Az almás-diós rész kerül felülre.

A csokit mikróban felolvasztottam, és a süteményt lecsurgattam.

Megjegyzés

Egyszerű, finom süti. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss