Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A 8 legjobb bukta recept - a lekvárostól, a túróson át a mozzarellásig!

default user icon
MME
A bukta készítésének gondolata sokakat félelemmel tölt el, pedig ha egy jó recepttel és egy kimerítő, alapos leírással van dolgunk, akkor nehéz elrontani. Bár a lekváros változat az alap, ízlésünk szerint megtölthetjük szinte bármivel: a csokoládékrémtől a nutellán át a krémsajtig, minden passzol hozzá. Mutatjuk a kedvenceinket!

A bukta elkészítése nem különösebben bonyolult, csupán jó alapanyagokra, egy biztos alapreceptre és úgy nagyjából három órára van szükség. A buktának szánt kelt tészta egy gazdag, rugalmas kalácstészta, amely a sima kelt tésztával ellentétben viszonylag sok vajat és tojást tartalmaz, a tölteléke pedig hagyományosan lekvár, de tehetünk bele mindenféle földi jót! Megtölthetjük csokoládéval, mogyorókrémmel, különféle ízesített krémekkel, amelyek alapját képezheti túró, ricotta vagy épp mascarpone. Ezeknek a krémeknek az ízesítése már tényleg csak rajtunk múlik, akár sós változatot is készíthetünk, például sajttal töltve.

Mutatjuk a kedvenc bukta receptjeinket!

CSOKIKRÉMMEL TÖLTÖTT VAJAS BUKTA >>>

LEKVÁROS BUKTA, AHOGY SZABI, A PÉK KÉSZÍTI >>>

LEKVÁROS BUKTA-GOMBÓCOK >>>

TÚRÓS BUKTA >>>

BUKTA SZILVALEKVÁRRAL >>>

BÉKEBELI LEKVÁROS BUKTA >>>

CITROMOS LABDABUKTA (TEJMENTES RECEPT) >>>

MOZZARELLÁS HAGYMÁS BUKTA >>>


Ezek is érdekelhetnek