Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mozzarellás hagymás bukta

90 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az élesztőt kevés langyos cukros tejben felfuttatjuk. A liszteket egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót, a fokhagymaport és a felaprított hagymaszárat. Ezután hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, az olajat és annyi tejet, hogy ruganyos tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk, majd letakarva a duplájára kelesztjük.
  2. Ha a tészta megkelt, hat egyforma gombóccá osztjuk, mindegyiket kigömbölyítjük, és hosszúkás (kb 25 cm) formára nyújtjuk. A tészta elejére lecsepegtetett mozzarellát tépünk, majd felcsavarjuk.
  3. A buktákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük a tetejüket tojással és megszórjuk a maggal. 30 perc kelesztés után 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.  

Ezek is érdekelhetnek

Friss