Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legfinomabb házi frissítő: áfonyaszörp citrussal, amitől azonnal beindul a nosztalgiavonat

Ti is emlékeztek még azokra a szörpökre, amiket a nagyi készített gondos odafigyeléssel? Ha szerettétek, akkor próbáljátok ki ezt az áfonyaszörpöt is citrussal. Garantáljuk, hogy az első korty után elkap a nosztalgia, arról nem beszélve, hogy biztosan felfrissít a nyári kánikulában. A házi mindig jobb, szóval mindenképpen megéri elkészíteni ezt a finom hűsítőt az alábbi recept alapján.

Amikor kicsik voltunk, a nyagyi mindig házi szörppel csillapította szomjunkat a nyári forróságban. Nem csoda, hogy még ma is a szánkban érezzük az ízét, hiszen mindig friss gyümölcsökkel dolgozott, tartósítószer-mentesen. Ha picit ti is nosztalgiáznátok, az alábbi áfonyaszörp citrusokkal feldobva, még ha csak néhány korty erejéig is, de tuti fix, hogy visszarepít a gyerekkorotokba. Elkészítése egyáltalán nem egy ördöglakat, szóval nyugodtan álljatok neki.

Hozzávalók:

  • 1 kg piros Koronás szirupcukor
  • 1 kg kék áfonya
  • 1/2 liter víz
  • 2 db kezeletlen citrom
  • 2 db kezeletlen lime

Elkészítés:

  1. Az áfonyát megmossuk, és egy nagyobb lábasba szórjuk, felöntjük a vízzel, és alacsony hőmérsékleten felforraljuk. Forrás után nagyjából 5-10 percig főzzük. Ezután levesszük a lábast, és hagyjuk kihűlni a gyümölcsös alapot.
  2. Ha kihűlt, hozzáadjuk a Koronás szirupcukrot, alaposan elkeverjük, a tetejére rakjuk a felszeletelt citromot és lime-ot, és lefedve a hűtőszekrénybe rakjuk 24 órára pihenni. Ha letelt az idő, kivesszük a lábasból a citrusokat, és egy szűrőn keresztül átpasszírozzuk az áfonyaszemeket.
  3. A sűrű szörpalapot visszahelyezzük a tűzhelyre, és lassú tűzön felforraljuk. Amikor felforrt, még forrón egy tölcsér segítségével átmerjük a szörpöt fertőtlenített üvegekbe, és fejjel lefelé dunsztba helyezve hagyjuk kihűlni. Az elkészült szörpöt hűvös, sötét helyen tároljuk fogyasztásig.

AZ CITRUSOS ÁFONYASZÖRP PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLJÁTOK >>> 

A szörp elkészítésénél csupán egyetlen dologra kell nagyon figyelnetek. Az üvegek, melyekbe a kész szörpöt töltitek, mindenképpen legyenek sterilizálva. A leggyorsabb módszer, ha forrásban lévő vízbe teszitek őket legalább 10 percre. Egyébként számtalan más sterilizálási lehetőség létezik, szóval ha kíváncsi vagy még néhány praktikára, azokat itt könnyedén elsajátíthatod.

A videó megjelenését támogatta a Koronás Cukor! 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek