Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

A klasszikus Rákóczi túrós

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • baracklekvár
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg magozott sárgabarack
  • 1 db citrom
  • 1 kg túró
  • 2 db tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 db vaníliarúd
  • A tetejére:
  • 2 db tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor

Elkészítés

    1. A hozzávalókat tálba téve gyors mozdulatokkal összeállatjuk a tésztát. Gyúrni nem szabad, csak addig dolgozzuk vele, hogy éppen összeálljon. Ekkor folpakba csomagolva a hűtőbe tesszük fél órára.
    2. A tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk, és kivajazott, kilisztezett tepsibe fektetjük, villával megszurkáljuk. Világosbarnára sütjük, 8-10 perc alatt, 190 fokos sütőben, majd kivesszük.
    3. A töltelékhez a sárgabarackot apró kockákra vágjuk. A citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. Összedolgozzuk ezeket és a többi hozzávalót.
    4. A kihűlt tésztát vékonyan megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a tölteléket. Visszatesszük a 180 fokos sütőbe, és 35-40 perc alatt világosbarnára sütjük.
    5. A díszítéshez a tojásfehérjét felverjük a porcukorral. Habzsákba kanalazzuk, és felváltva berácsozzuk a süti tetejét ezzel és lekvárral. Visszatesszük a sütőbe, és 10 perc alatt világosbarnára sütjük a habréteget is. 

    RÁKÓCZI TÚRÓS - AZ EREDETI RECEPT! 

    RÁKÓCZI TÚRÓS PALACSINTATORTA 

    RÁKÓCZI TÚRÓS POHÁRKRÉM - DIÉTÁS RECEPT! 

Megjegyzés

Csak akkor szeleteljük fel a süteményt, ha már teljesen kihűlt. Így a habréteget is könnyű lesz szépen átvágni.

Recept és fotó: Basa Veronika

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin