Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 nassolási szokás, ami segít a fogyásban

default user icon
MME
Azoknak, akik naponta legalább hatszor esznek, alacsonyabb a testtömeg-indexük, és összességében kevesebb kalóriát fogyasztanak, mint azok, akik csupán háromszor esznek naponta.

A nassolás nem feltétlenül ördögtől való dolog, sőt, akár a fogyásunkat is elősegítheti - azonban nem mindegy, mikor, hogyan, és milyen snackeket fogyasztunk. Mutatjuk azokat az alapszabályokat, amelyeket érdemes betartani ahhoz, hogy nassolva fogyjunk!

1. Nassolj délután

Az American Dietetic Association folyóiratában megjelent tanulmány szerint a délelőtti nassolók többet falatoznak, mint azok, akik ebéd és vacsora között kívánják meg a rágcsálnivalókat. Az is kiderült, hogy a délutáni nassolás valamivel nagyobb rost-, gyümölcs- és zöldségfogyasztással jár. 

2. Fogyassz színes nassolnivalókat

A Pennsylvaniai Egyetem és a Cornell Egyetem kutatói a diákok egy részének egy tál egységes, sárga színű csipszet adtak, a csoport másik részének pedig különböző színű csipszetek tettek a táljukba. Azok a hallgatók, akik a változatos színű csipszeket ropogtatták, 50%-kal kevesebbet ettek, mint azok, akik az egységes színű csipszből falatoztak. Szóval jó, ha például egy marék dió mellé teszel még egy kis gyümölcsöt, vagy ha a humuszba többféle színű zöldséget mártogatsz.

3. Adj hozzá fehérjét

Ha egy kis fehérjével is felturbózod a rágcsálnivalódat, hosszabb ideig el fog telíteni. Az Appetite folyóirat egyik tanulmányában a Missouri Egyetem kutatói összehasonlították a magas, mérsékelt és alacsony fehérjetartalmú joghurtokat és a legnagyobb fehérjetartalmú joghurtot találták a leglaktatóbbnak. Ebből a szempontból például a főtt tojás, a sajt, vagy akár az avokádó is tökéletes választás lehet.

4. Válts bal kézre, ha jobbkezes vagy

Egy kutatás szerint a mozinézők kevesebb popcornt ettek, amikor ezt nem domináns kezükkel tették. Próbáld ki te is ezt a trükköt a nassolás alatt!

5. Használj kisebb tálakat

A túlevés oka lehet akár a tálad vagy a tányérod mérete is. Egy tanulmányból ugyanis kiderült, hogy azok, akik nagyobb tálban kapták az ételt 16%-kal többet ettek, mint azok, akiknek kisebb tálban szolgálták fel.

 

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss