Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5+1 praktikus tipp a konyhában!

default user icon
MME
Folyton kifut a forralt víz? Túl későn veszed ki a vajat a süteményhez? Praktikus megoldásokat mutatunk, hogy egyszerűbben boldogulj a konyhában!
1. Így nem fut ki 

Egy pillanatra nem figyeltél oda, és már ki is futott a forrásban lévő víz? Ha egy fakanalat keresztben a lábasra fektetsz, ez biztosan nem történik meg többé.

2. tedd ropogóssá

A méz nem csak megédesíti az életünket, számtalan pozitív élettani hatásával, hanem ropogóssá is teszi a húsokat: tegyél belőle a pácba, vagy kend be vele a húsok bőrét és imádnivalóvá teheted vele a sülteket! 

Mi, meddig áll el a hűtőben? Hogyan tárold a különféle ételeket? Most kiderül! >>>

3. Puha, mint a vaj

A sütés egyik legfontosabb alapanyaga a puha vaj. A tapasztalt háziasszonyokkal is gyakran előfordul, hogy elfelejtik időben kivenni a zsiradékot a hűtőből. Ha ez veled is gyakran megtörténik, fogd a hideg vajat, és reszeld durvára. Így könnyű és lágy vajcsíkok állnak majd rendelkezésedre.

4. Így lesz átlátszó!

Fagyasztás előtt forrald fel a vizet, majd hagyd kissé hűlni, és úgy töltsd a jégkockatartóba. Így teljesen átlátszó jégkockákat kaphatsz. Most már csak egy finom koktél kell a tökéletes naphoz!

Így magozz gránátalmát egyszerűen! Videó >>>

 5. Ne dobd ki!

Ha a sütés során megmaradt 4 db tojásfehérje, robotgéppel verj belőlük lágy habot. Adj hozzá 200 g átszitált porcukrot, valamint néhány csepp citromlét, és így verd kemény állagúra. Azután töltsd simacsöves habzsákba. Pohár segítségével rajzolj szabályos köröket egy sütőpapírdarabra, majd nyomjon ezekre kis karikákat a fehérjehabból. Ne készíts túl nagyokat, mert szárítás után könnyen törnek majd! Szárítsd őket a 100 fokos sütőben 40 percig, majd kapcsold ki a készüléket, és fakanállal kitámasztott sütőajtónál hagyd kihűlni őket. Végül köss a habcsók karikákra szalagot, és akassza fel őket tetszőleges helyre - igazi téli dekorációt készíthetsz így! 

Pofonegyszerű főzési trükkökről olvass tovább itt! >>>

5+1. Hagymás vágodaszkára gyógyír! 

Hagymát aprítottál a vágódeszkán, és nem szeretnéd, hogy hagymaszagú maradjon a fa? Mielőtt vegyszerrel nekiesnél, próbáld ki a só és citrom párosát: a kettővel gond nélkül szagmentesítheted a vágódeszkádat!

További praktikus Mindmegette-tippeket itt találsz! >>>

Ezek is érdekelhetnek