Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pofonegyszerű konyhai trükkök, melyeket nem árt ismerni!

Hogy lesz ízletesebb és porhanyósabb a csirkemell, mitől lesz tökéletes a rántás, és hogyan kerüljük el az olajszagot a lakásban? Összegyűjtöttünk néhány egyszerű tippet, melyeket minden háziasszonynak ismernie kell.
Finom hússzaft

Keverj össze 1 csészényi híg kávét 1 evőkanál marhahúslevessel, adj hozzá 1 fej felkockázott vöröshagymát és némi frissen felaprított rozmaringot. Locsold ezzel a páccal a sült húst!

Reszelt citromhéj

Akár a kifacsart citrom héját is lereszelheted, ha előbb nejlonzacskóba téve lefagyasztod a citrusfélét a mélyhűtőben.

Tökéletes rántás

Nem lesz csomós a rántás, ha 1 csipet sót is teszel bele.

Még porhanyósabb

Sokan nem kedvelik a szárnyasok mellehúsát, mert száraznak érzik azt. Ha felhasználás előtt néhány órára fűszeres (pl. fokhagymás) tejbe áztatod, nemcsak szaftosabb, hanem teltebb, gazdagabb ízű is lesz a belőle készített fogás.

Ne tedd a hűtőbe!

Az olívaolaj hidegen préselt ugyan, mégsem bírja a fagyoskodást! A hűtőbe állítva kifehéredik, a növényi részecskék az üveg aljára süllyednek, ráadásul az olaj értékes E-vitamin-tartalma is elvész. Tárold sötét helyen, 10-16 fokon, így a hatóanyagai akár 1 évig is megmaradnak.

Viszlát, zsírszag!

Ha zsírban vagy olajban sült húst, illetve krumplit készítesz, egy kis edényben mindig tegyél a tűzhely mellé némi fehér ecetet, mert ez segít „megkötni” a kellemetlen zsírszagot.

Sárgarépa-Trükk

Szép élénk színt ad a húslevesnek, ha egy kevés zsiradékon megpirítasz egy szál felkarikázott vagy lereszelt sárgarépát, majd az egészet felöntöd egy pici vízzel, és a leveshez szűröd. A megmaradt párolt répát add salátához vagy a főzelékhez.

Ezek is érdekelhetnek

Friss