Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mi meddig áll el a hűtőben? Így tárold a tojást, a húst, a maradékot!

Télen is fontos a tojás és a hús helyes tárolása, ahogy a megmaradt ételek esetén sem árt tudni, melyikkel hogy kell bánni.
Így tárold... a Sajtot!

A lágy sajtok egy-két hétig, a kemények három hétig is megtartják aromájuk. Legjobb, ha ezeket folpakba csomagolva vagy légmentesen záródó műanyag dobozban rakod el. A juhsajt legfeljebb egy hétig őrzi meg a szavatosságát.

...a Halat!

A friss árucikk legfeljebb egy napig áll el a hűtőben. A mélyhűtött változatok akár hetekig is tárolhatók, feltéve, ha nem olvadnak ki szállítás közben.

...a Húst!

A 4-6 fokra állított hűtőben kb. két-három napig friss marad. Ha ennél tovább szeretnéd tárolni, mindenképpen fagyaszd le, így akár hat hónapig is eltartható.

...a Joghurtot!

A dobozon feltüntetett szavatossági idő után még egy-két napig fogyasztható. Ilyenkor azonban mindig ellenőrizd, kifogástalan-e az illata! A kibontott terméket négy-öt napig használhatod fel.

...a Tojást!

A nyers tojás frissességét úgy ellenőrizheted, hogy egy pohár hideg vízbe teszed: az öreg példány a víz felszínén lebeg, míg a friss lesüllyed a fenekére. A nyers tojást tartalmazó ételeket és a majonézes saláták maradékát, az elkészítésüket követő 24 órán belül el kell fogyasztani!

...a Tésztát!

A megmaradt főtt tésztát lezárt dobozban még kb. három napig, lefagyasztva akár egy hétig is tárolhatod. A kibontott csomagolású nyers termék kb. egy évig eltartható, utána elveszíti az ízét.

...a Tejet!

Minden tejfélére igaz, hogy a felnyitása után három napon belül meg kell inni. Ne hagyd a konyhaasztalon, minél hamarabb tedd be a hűtőbe, mert nagyon gyorsan megsavanyodhat!

HASZNOS! MIT HOVA TEGYÉL A HŰTŐBEN? >>>
5 SZUPER TIPP, HOGY ENERGIATAKARÉKOSABB LEGYEN A HŰTŐD >>>
KISOKOS! MI LEGYEN MINDENKÉPPEN A KAMRÁBAN ÉS A HŰTŐBEN? >>>

Ezek is érdekelhetnek