Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Címke: konyhai praktikák

Cikkek

Praktikus

4 hasznos konyhai praktika, hogy sütés közben ne fröcsögjön a forró olaj

Te is többször égetted már meg magad a sütés közben felfröccsenő forró olajjal? Ha igen, olvasd el konyhai tippjeinket, és ezentúl süss biztonságosan! ...

0

Praktikus

5 tuti tipp,hogy vajpuha és omlós legyen a hús

Hogy lesz igazán puha és omlós a marha, a csirke vagy a vadhús? Íme hasznos 5 konyhai trükk, amit érdemes kipróbálni! ...

0

Praktikus

10 alaptrükk, hogy olcsón és gyorsan tiszta legyen a konyha

Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek. Most a konyha takarításához adunk tippeket. ...

0

Wessely Márta

Alapételek

3 trükk, hogy igazán finom és szaftos legyen a brassói

A brassói sok családban igazi kedvencnek számít. A viszonylag tempósan összeállítható fogás nem túl bonyolult, de ha van időnk és kedvünk, akkor fel is turbózhatjuk, hogy még finomabb legyen. ...

0

Húsok, halak

Így filézd és szeleteld a húsokat! Gábor hentes hasznos tippjei

Hogy mire is van szükség a húsfilézéshez? Mindössze 4 dologra: egy jó éles késre, egy jó vágódeszkára, némi elszántságra - és egy pár ragtapaszra. Hogy ez utóbbira ne legyen szükség, lessétek el a fortélyokat Rotyis Gábor hentestől! Húsfilézés a csirkemelltől a hosszúkarajig. ...

0

Praktikus

Konyhai praktikák - 1. rész: így térképezd fel, hol, hogyan süt a sütőd!

A konyhaművészetben jártasaknak is gondot okozhat egy-két olyan szituáció, amire a fejekben kizárólag rossz megoldás létezik, többnyire tragikus végkimenetellel: régi, egyenetlenül melegítő sütőbe pitét sütni, kihűlt sült krumplit vagy rántott húst felmelegíteni, vagy közvetlenül linzersütés előtt kikapott tojással dolgozni. Pedig van jópár olyan trükk, tipp, praktika, amivel a kódolt konyhai bakikat megelőzhetjük - mutatjuk! ...

0

Húsok, halak

Miből készüljön hamburger, és miből pörkölt? Gábor hentes tippjei a marhahúshoz

MIből készüljön a gulyásleves? Milyen húst daráltassunk le a tatár bifsztekhez? És különben is: mi az a felsál? A Mindmegette sorozatában minden húst érintő kérdésre egy profi válaszol: Gábor hentes a mai részben a marha részeit, lés azok felhasználási módját veszi át velünk. ...

0

Húsok, halak

Így bonts szét egy egész csirkét - Gábor hentes tanácsai

A Mindmegette új sorozatában minden húst érintő kérdésre egy profi válaszol: Gábor hentes ma abban segít, hogyan bontsunk szét egy egész csirkét, ha egy kedves vidéki rokon egy gyönyörű, sárga bőrű, tanyasi példánnyal lepne meg bennünket! ...

0

Praktikus

Konyhai bakik és megoldások: így hozd helyre a túlvert tejszínhabot!

A legjobbakkal is megesik, hogy a konyhában valami nem úgy sül el, mint azt eltervezték: elszakad a pitetészta, szétesik a tejszínhab, elfolyik a majonéz... Ilyenkor elkeseredettségünkben legtöbbször a kuka felé fordulva, egy jól irányzott mozdulattal kihajítjuk a félresikerült műalkotásunkat - pedig lehet, hogy menthető lenne az elrontott étel. A Culinary Institute Europe mesterszakácsaival közös, új sorzatunkban a leggyakrabban előforduló konyhai bakikra mutatunk pofonegyszerű megoldásokat! Kezdjük egy alapbalesettel: a túlvert tejszínhabbal! ...

0

Praktikus

8 dolog, amire az ételkészítésen kívül használhatod a citromot

Minden háztartásban található citrom. A legtöbben persze azt hiszik, hogy ízesítésre vagy egészségmegőrzésre használhatják, pedig ha okosan kihasználod a gyümölcs rejtett erejét, igazi környezetbarát házi tündérré változhatsz. ...

0

Praktikus

8 sütési trükk, hogy tökéletes legyen a palacsinta

Ahány ház, annyiféle palacsinta. Ki vastagon, ki vékonyan, kik sósan, ki édesen szereti, ami viszont biztos, hogy nincs, aki visszautasítaná. Ezért minden tapasztalatunkat összegyűjtve adunk tippeket, hogy hibátlan palacsintákat süthessetek. ...

0

Török Zsuzsa

Húsvét

8 tipp a tökéletes húsvéti báránysülthöz

A magyar bárányhús külföldön nagy keresletnek örvend, hazánkban azonban nem igazán népszerű. A húsvét remek alkalom, hogy kipróbáld. ...

0

Wessely Márta

Desszert

Így lesz tökéletes a macaron: 3 tipp profi cukrászoktól

A macaronláz csak nem akar múlni. A falatnyi finomság véglegesen belopta magát a szívünkbe, s az évek múltával is szívesen ajándékozzuk meg magunkat vagy másokat egy-két színes, töltött habcsókkal. ...

0

Török Zsuzsa

Alapételek

Így lesz tökéletes a rakott krumpli - 5 egyszerű lépésben!

Esszük a menzán, rendeljük a vendéglőben, és a legtöbb család otthoni étlapján is szerepel ez a kiadós, laktató étel. Nem olyan előkelő, mint egy franciás burgonyagratin, viszont a rétegek között lapuló kolbászkarikáknak köszönhetően sokkal ízesebb. Nagy előnye, hogy kényelmesen előkészíthető és a rendelkezésre álló alapanyagok függvényében variálható, továbbá újramelegítve is finom. ...

0

Érdekességek

5 konyhai mítosz, amit igaznak hittél, pedig nem az!

Szájhagyomány útján terjed, a nagyitól tanultuk, hallottuk a piacon a néniktől... Nem szabad azonban felülni mindennek! Utánajártunk, melyik konyhai mítosz igaz, és melyik az, ami csak mese. ...

0