Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Címke: konyhai praktikák

Cikkek

Török Zsuzsa

Praktikus

A vaksütés nem boszorkányság! Így készíts omlós pitetésztát lépésről lépésre

Gyümölcsös piték és kosárkák készítésekor a vaksütés jobb tartást ad az omlós tésztának. Ismerd meg a fortélyait lépésről lépésre! ...

0

Praktikus

Így lesz omlós! 6 trükk, amit tudnod kell, ha halat készítesz

Hogyan lesz igazán ízletes és omlós a halhús? Hogy tisztítsuk meg a halat, és hogy mossuk el utána az edényeket? Íme 6 tipp arra az esetre, ha halat kívánna a család. ...

0

DIY - Készítsd magad!

Mire jó a folpack? 7 trükk, ami megváltoztatja az életed!

Frissen tartja a virágokat és megakadályozza, hogy bármilyen folyadék a táskádban boruljon - íme néhány dolog, amire a folpack a csomagoláson kívül használható. Az alábbi videóból minden zseniális trükk elleshető! ...

0

Praktikus

10 pofonegyszerű konyhai trükk, ami neked is be fog válni!

Hogy lesz omlós a csirkemell? Mit kezdj a használt kávézaccal? Hogyan fő meg gyorsan a bab? Összeszedtünk 10 hasznos praktikát, ami megkönnyíti az életed a konyhában. ...

0

Praktikus

6 konyhai baki, amivel könnyen ételmérgezés áldozata lehetsz

Vannak olyan élelmiszerbiztonsági alapszabályok, amiket már egészen kis korunkban magunkévá teszünk: a nyers tojásos ételeket lehetőleg még aznap el kell fogyasztani, vagy, hogy a salátákat nagyon alaposan meg kell mosni, ha megkímélnénk magunkat az e-kóli baktériumok okozta hasfájástól. De ezeken kívül van még egy pár olyan higiéniai tézis, amely kevésbé ismert, vagy épp, hogy rosszul ismert, pedig legalább annyira fontos, mint az említett két alapvetés. ...

0

Praktikus

4 hasznos konyhai praktika, hogy sütés közben ne fröcsögjön a forró olaj

Te is többször égetted már meg magad a sütés közben felfröccsenő forró olajjal? Ha igen, olvasd el konyhai tippjeinket, és ezentúl süss biztonságosan! ...

0

Praktikus

5 tuti tipp,hogy vajpuha és omlós legyen a hús

Hogy lesz igazán puha és omlós a marha, a csirke vagy a vadhús? Íme hasznos 5 konyhai trükk, amit érdemes kipróbálni! ...

0

Praktikus

10 alaptrükk, hogy olcsón és gyorsan tiszta legyen a konyha

Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek. Most a konyha takarításához adunk tippeket. ...

0

Wessely Márta

Alapételek

3 trükk, hogy igazán finom és szaftos legyen a brassói

A brassói sok családban igazi kedvencnek számít. A viszonylag tempósan összeállítható fogás nem túl bonyolult, de ha van időnk és kedvünk, akkor fel is turbózhatjuk, hogy még finomabb legyen. ...

0

Húsok, halak

Így filézd és szeleteld a húsokat! Gábor hentes hasznos tippjei

Hogy mire is van szükség a húsfilézéshez? Mindössze 4 dologra: egy jó éles késre, egy jó vágódeszkára, némi elszántságra - és egy pár ragtapaszra. Hogy ez utóbbira ne legyen szükség, lessétek el a fortélyokat Rotyis Gábor hentestől! Húsfilézés a csirkemelltől a hosszúkarajig. ...

0

Praktikus

Konyhai praktikák - 1. rész: így térképezd fel, hol, hogyan süt a sütőd!

A konyhaművészetben jártasaknak is gondot okozhat egy-két olyan szituáció, amire a fejekben kizárólag rossz megoldás létezik, többnyire tragikus végkimenetellel: régi, egyenetlenül melegítő sütőbe pitét sütni, kihűlt sült krumplit vagy rántott húst felmelegíteni, vagy közvetlenül linzersütés előtt kikapott tojással dolgozni. Pedig van jópár olyan trükk, tipp, praktika, amivel a kódolt konyhai bakikat megelőzhetjük - mutatjuk! ...

0

Húsok, halak

Miből készüljön hamburger, és miből pörkölt? Gábor hentes tippjei a marhahúshoz

MIből készüljön a gulyásleves? Milyen húst daráltassunk le a tatár bifsztekhez? És különben is: mi az a felsál? A Mindmegette sorozatában minden húst érintő kérdésre egy profi válaszol: Gábor hentes a mai részben a marha részeit, lés azok felhasználási módját veszi át velünk. ...

0

Húsok, halak

Így bonts szét egy egész csirkét - Gábor hentes tanácsai

A Mindmegette új sorozatában minden húst érintő kérdésre egy profi válaszol: Gábor hentes ma abban segít, hogyan bontsunk szét egy egész csirkét, ha egy kedves vidéki rokon egy gyönyörű, sárga bőrű, tanyasi példánnyal lepne meg bennünket! ...

0

Praktikus

Konyhai bakik és megoldások: így hozd helyre a túlvert tejszínhabot!

A legjobbakkal is megesik, hogy a konyhában valami nem úgy sül el, mint azt eltervezték: elszakad a pitetészta, szétesik a tejszínhab, elfolyik a majonéz... Ilyenkor elkeseredettségünkben legtöbbször a kuka felé fordulva, egy jól irányzott mozdulattal kihajítjuk a félresikerült műalkotásunkat - pedig lehet, hogy menthető lenne az elrontott étel. A Culinary Institute Europe mesterszakácsaival közös, új sorzatunkban a leggyakrabban előforduló konyhai bakikra mutatunk pofonegyszerű megoldásokat! Kezdjük egy alapbalesettel: a túlvert tejszínhabbal! ...

0

Praktikus

8 dolog, amire az ételkészítésen kívül használhatod a citromot

Minden háztartásban található citrom. A legtöbben persze azt hiszik, hogy ízesítésre vagy egészségmegőrzésre használhatják, pedig ha okosan kihasználod a gyümölcs rejtett erejét, igazi környezetbarát házi tündérré változhatsz. ...

0