Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vége a várakozásnak! Itt a 30 perces kovászos uborka receptje!

default user icon
MME
A kovászos uborka a nyár szupersztárja, jól lehűtve, roppanósan mindenki szereti. A probléma csupán az, hogy az időjárás szeszélyétől függően akár 4 napig is eltarthat, míg elkészül. A következő recepttel elég csak ebéd előtt úgy egy órával kitalálni, hogy kovászost ennénk, és nem, nem a piacra kell elszaladni érte, házilag készül. Máris mutatjuk!

A kovászos uborka tehát még a legverőfényesebb nyári napon is legalább egy napig érik, és szélsőséges időjárás esetén ez még tovább húzódhat. Hát ki tudja ezt kivárni, ha épp kovászos uborkára támadna kedve? Na ugye.

Szerencsére a találékony magyar háziasszonyok ilyen fiaskó esetére is prezentáltak megoldást: a ketkes.com-on megtaláltuk az ízvilágában nagyon hasonló, pikáns, kapros villámgyors kovászos uborkát! A csodálatos az, hogy mindössze fél óra alatt produkáljuk azt a bukét, amit máskor napok alatt hoz össze a napfény a só és a kenyér együttese. Íme, a recept!

Hozzávalók a 30 perces kovászos uborkához:

  • 10-15 db uborka
  • 1 csokor kapor
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 db citrom leve

 

Elkészítés:

  1. Az uborkát megmossuk, bevágjuk úgy, mintha klasszikus kovászos uborkát készítenénk.
  2. Egy nagyobb lábasba beletesszük a fokhagymával, a kaporral és a sóval, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
  3. Nagy lángon feltesszük főni, és forrásig melegítjük. Amikor bugyogni kezd, azonnal lehúzzuk a tűzhelyről, és félretesszük hűlni.
  4. A citromok levét kifacsarjuk, és a hideg főzethez öntjük. Fél órára a hűtőbe tesszük, majd leszűrjük, és már fogyaszthatjuk is. Ami marad, azt a levével együtt befőttesüvegekbe tesszük. Hűtve napokig eláll. Jó étvágyat hozzá!

Ezek is érdekelhetnek