Tiramisu golyó II.

30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg darált keksz (háztartási)
  • 25 dkg mascarpone
  • 2-3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 dl erős feketekávé lefőzve
  • 4-5 evőkanál Amaretto likőr
  • Amaretto likőrbe áztatott vörös áfonya
  • A hempergetéshez:
  • cukrozott instant kakaó és csokoládéforgács

Elkészítés

Elkészítés: A vörös áfonyát 1-2 órára beáztatjuk a likőrbe, hogy jól megszívja magát. Ezután leszűrjük és jól lecsepegtetjük.

A darált kekszet tálba tesszük, meglocsoljuk ízlés szerinti mennyiségű likőrrel és a lefőzött feketekávéval. Kicsit összekeverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, a porcukrot, a vaníliás cukrot, és formázható masszává összegyúrjuk (ha túl lágy lenne a formázáshoz, akkor egy kevés darált kekszet kell keverni a masszához).

A masszából vizes kézzel dió nagyságú golyókat formázunk, majd ujjal kicsit szétnyomjuk, és beleteszünk néhány szem alaposan lecsepegtetett áfonyát. Ezután újra megformázzuk, majd ízlés szerint kakaóba vagy csokoládéforgácsba beleforgatjuk.

Tálalás előtt mindenképpen pár órát hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Ezek is érdekelhetnek

Friss