Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos guba mazsolával

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szikkadt kifliket felkarikázzuk, ha nem eléggé szárazak, akkor közepesen meleg sütőben pár perc alatt kicsit megszárítjuk őket.
  2. A tejet a vaníliarúd kikapart magjaival és 10 dkg cukorral felforraljuk, ezzel a tejjel meglocsoljuk a kiflikarikákat.
  3. A kiflikre egyenletesen rászórjuk a darált mák felét és 10 dkg mazsolát.
  4. A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a 10 dkg cukorral és a reszelt citromhéjjal fehéredésig habosítjuk. Hozzáadjuk a tejfölt, a darált mák másik felét, és belekeverjük az áztatott kifliket.
  5. A fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, majd a kiflis masszához keverjük úgy, hogy ne törjük össze a habot).
  6. A masszát kivajazott edénybe öntjük, megszórjuk a maradék mazsolával, és előmelegített sütőben, 150 fokon, kb. 50 percig sütjük. Akkor van készen, ha a teteje kissé megpirul és a közepe sem nyers, de vigyázni kell, nehogy túlsüljön és kiszáradjon.

    MÁKOS GUBA, MAGYAROS SPECIALITÁS >>> 

    MÁKOS GUBA, AHOGY MÉG NEM PRÓBÁLTAD! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss