hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kinder Bueno torta II.

120 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 db tojásfehérje
  • 3-4 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 15 dkg vágott dió
  • Valamint:
  • kb. 20 dkg mogyorókrém (fél üveg)
  • háztartási keksz
  • 5 dl tejszín
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 6 db tojássárgája
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 3 evőkanál liszt
  • 10 dkg csokoládé
  • 25 dkg margarin

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a 6 db tojásfehérjét a cukorral felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet és a zsemlemorzsát. Tortaformába simítjuk, megszórjuk a dióval, majd megsütjük (tűpróba). A kész tésztára rákenjük mogyorókrémet.

A krémhez a tojássárgákat, a pudingport, a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre keverjük. A többi tejet a cukorral együtt felforraljuk, és az előbb kikevert pudingos-tojássárgás masszát fokozatosan hozzáöntjük, folyamatos keverés mellett besűrítjük.

Ezt a krémet ezután kettéosztjuk. A krém egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét, és megvárjuk míg kihűl. A margarint 2 részre osztjuk, és gépi habverővel belekeverjük az egyik részét a csokis krémbe, a másik részét a sárga krémbe.

Összeállításkor a mogyorókrémmel megkent tésztára rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk háztartási keksszel (érdemes előtte tejbe belemártani, mert puhább lesz), majd erre jön a csokis krém. Az egészet bevonjuk a felvert tejszínnel, ízlés szerint díszítjük!

Ezek is érdekelhetnek

Friss