Elkészítés: Sütőpapírral kibélelt tortaformában 4 tojásos vizes piskótát sütünk. Ha elkészült, borítsuk ki rácsra, hogy kihűljön. Amikor kihűlt, tegyük vissza a tortaformába. Az eper felét turmixoljuk le, ízesítsük vaníliás cukorral, cukorral, citromlével, citromhéjjal, tegyük bele a joghurtot. A másik fél kilónyi eperszemet felezzük el, és tegyük a tésztalapra. A joghurtos krémet langyosítsuk meg, közben egy kis lábosban olvasszunk fel 1,5 kanál zselatint kb. 1 dl vízben. Ha már gyöngyözik, keverjük bele a joghurtkrémbe, majd az egészet öntsük a tortaformába. A tetejére díszítésként tehetünk pár szem epret. A tortaformát egy éjszakára tegyük hűtőbe, ez idő alatt meg fog dermedni. Tálalhatjuk tejszínhabbal, de anélkül is nagyon finom!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre