Epres joghurttorta

MME MME
6 4.7/5
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 4 tojás
  • 4 kanál cukor
  • 4 kanál liszt késhegynyi szódabikarbónával
  • 4 kanál víz
  • A töltelékhez:
  • 2 nagy pohár natúr joghurt
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 3-4 kanál cukor ízlés szerint
  • reszelt citromhéj és citromlé ízlés szerint
  • kb. 1 kg eper
  • 1,5 kanál zselatin
  • 1 dl víz
  • A díszítéshez:
  • tejszínhab
  • néhány szem eper

Elkészítés

Elkészítés: Sütőpapírral kibélelt tortaformában 4 tojásos vizes piskótát sütünk. Ha elkészült, borítsuk ki rácsra, hogy kihűljön. Amikor kihűlt, tegyük vissza a tortaformába. Az eper felét turmixoljuk le, ízesítsük vaníliás cukorral, cukorral, citromlével, citromhéjjal, tegyük bele a joghurtot. A másik fél kilónyi eperszemet felezzük el, és tegyük a tésztalapra. A joghurtos krémet langyosítsuk meg, közben egy kis lábosban olvasszunk fel 1,5 kanál zselatint kb. 1 dl vízben. Ha már gyöngyözik, keverjük bele a joghurtkrémbe, majd az egészet öntsük a tortaformába. A tetejére díszítésként tehetünk pár szem epret. A tortaformát egy éjszakára tegyük hűtőbe, ez idő alatt meg fog dermedni. Tálalhatjuk tejszínhabbal, de anélkül is nagyon finom!

Megjegyzés

Meleg időben remek, könnyű édesség! Természetesen eper helyett más gyümölcsöt is használhatunk, vagy több ízt is variálhatunk. Legközelebb málnásat fogok sütni, annak lesz idénye. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss