Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zsályás gombamártás

Hozzávalók

  • 3 dkg szárított vargánya (vagy más, zamatos erdei gombák)
  • 50 dkg barna csiperke
  • 2 db salotta (vagy 1 kis fej lilahagyma)
  • 4-5 db nagyobb friss zsályalevél
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 dkg vaj
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • 1/2 mokkáskanál szárított kakukkfű (vagy 1 ágacska friss)
  • 1,5 tk kukoricakeményítő
  • 3 dl főzőtejszín (10% zsírtartalommal)

Elkészítés

    1. A szárított vargányát kisebb darabokra tépkedjük, és 1/2 dl langyos vízbe áztatjuk. A csiperkéket megtisztítjuk, kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A hagymákat és a zsályaleveleket egészen finomra aprítjuk.
    2. Az olívaolajat és a vajat serpenyőben felforrósítjuk, erre dobjuk a hagymát és a zsályát - mire a hagyma üvegesre pirul, a zsálya is kiadja aromáit. Erre kerül a kétféle gomba. Sózzuk, borsozzuk, és kakukkfűvel fűszerezzük. 10-12 perc percig pirítjuk, közben - ha szükséges - egy kevés vizet adunk hozzá, akár a vargánya aromás áztató vizéből. Itt csupán arra kell ügyelni, hogy az aljára ülepedett szemcsék a tál alján maradjanak.
    3. A tejszínt elkeverjük a keményítővel, majd besűrítjük vele a mártást. Friss zsályalevelekkel díszítve tálaljuk.

    MÁRTÁSOK, SZÓSZOK - RECEPTEK >>> 

    Ha szereted a gombát, itt még több receptet találsz. >>> 

Megjegyzés



További fotók, receptek és érdekességek Habliliom blogjában!

Habliliom
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Nanasnani 4 évvel ezelőtt
Menüben: 2014 02. hét. Nani.

Hasonló Receptek

Magazin