Keress receptre vagy hozzávalóra

Zöldséges-tojásos tonhal

default user icon

Hozzávalók

  • 1 konzerv tonhal olívaolajban
  • 2 db tojás
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1/2 fej lila hagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 1/2 db kígyóuborka
  • 1 db kisebb sárgarépa
  • 1 csomag petrezselyem
  • pár szem olívabogyó
  • bors
  • pirospaprika
  • csili
  • őrölt római kömény
  • őrölt kömény
  • 1 gerezd fokhagyma (elhagyható)

Elkészítés

    1. Egy serpenyőbe vagy wokba tesszük a felaprított hagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felaprított répát, valamint a többi felkockázott zöldséget. Kevergetve pároljuk tovább. 
    2. Amikor már elpárolgott a zöldség leve, hozzáadjuk a lecsepegtetett tonhalat. Villával kissé összetörjük, de csak módjával. Hozzáadjuk a fűszereket, alaposan elkeverjük, és így sütjük tovább. 
    3. Végül ráütjük a tojásokat, és jól összekeverjük az egészet. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és még egyet rottyantunk rajta. Akkor van kész, ha keményebb rántotta állagú.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin