Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldséges sült burgonya

Hozzávalók

  • 7-8 db burgonya
  • ételízesítő
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • friss petrezselyem
  • 1 marék karfiol
  • 1 marék brokkoli
  • 1 marék sárgarépa
  • 1 db tejföl (140 g)
  • 10 dkg sajt

Elkészítés

    1. Megmossuk a héjas burgonyát, majd cikkekre vágjuk. Ízlés szerint sózzuk, megszórjuk az ételízesítővel, a zúzott fokhagymával, majd az apróra vágott, friss petrezselyemmel. Zsiradékkal kikent tepsibe tesszük, 200 fokos előmelegített sütőbe toljuk, majd addig sütjük, hogy megpuhuljon (kb. 30 percig).
    2. A zöldségeket megtisztítjuk, rózsáira szedjük. Blansírozzuk, sózzuk,  megszórjuk ételízesítővel, majd leszűrjük őket. Mikor a burgonya megsült, ráhalmozzuk a tetejére a zöldségeket, meglocsoljuk tejföllel és megszórjuk a reszelt sajttal.
    3. 200 fokon addig sütjük tovább, míg a sajt el nem olvad és a zöldségek meg nem puhulnak.

    ALMÁS-HAGYMÁS SÜLT KRUMPLI (KÖRET)>>> 

    BACONBE TEKERT SÜLT KRUMPLI>>> 

    BURGONYAGRATIN (CSŐBEN SÜLT KRUMPLI)>>> 

Megjegyzés

Nagyon finom köret. Ünnepekre szeretettel ajánlom .

Zsanette íz világ Gastro&Konyhája
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin