hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-hagymás sült krumpli (köret)

75 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, ízlés szerinti cikkekre vágjuk, és enyhén sós vízben, pár perc alatt félpuhára főzzük, majd leszűrjük. Ezután felöntjük hideg vízzel, hogy ne puhuljon tovább, majd szintén leszűrjük, megszórjuk ízlés szerint sóval, ételízesítővel, és óvatosan - hogy a krumpli ne törjön - összeforgatjuk.
  2. Az almát héjastul felvágjuk szintén ízlés szerinti cikkekre. A lila hagymát megpucoljuk, majd vékonyan felszeleteljük. A gyöngyhagymát szintén megpucoljuk. A zsírt felolvasztjuk, majd beleöntjük a tepsibe.
  3. Ezután beletesszük az előzőleg félpuhára főzött, fűszeres krumplit, majd rászórjuk a vékonyra felszeletelt lila hagymát, a cikkekre vágott almát, a gyöngyhagymát, és óvatosan összekeverjük. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd kb. 45 perc alatt készre sütjük.

BACONBE TEKERT SÜLT KRUMPLI>>> 

HÉJÁBAN SÜLT BURGONYA SAJTKRÉMMEL>>> 

ROPOGÓS SÜLT KRUMPLI (HASSELBACK BURGONYA)>>> 

 

Megjegyzés

Tálaláskor a pirosra sült almás-hagymás krumplit pl. sült és grill húsok mellé köretként kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek