A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a krumplit uborkagyalun vékonyra szeljük. A vöröshagymát a burgonya vastagságára szeleteljük, a sajtot lereszeljük. A sütőt előmelegítjük, és egy 24 cm-es piteformát kikenünk margarinnal. A margarint megolvasztjuk.
Először a burgonya egyharmad részét körkörösen a formába rakjuk úgy, hogy részben egymást fedjék. Enyhén megsózzuk és megborsozzuk. Ráfektetjük a hagymaszeletek felét, majd megszórjuk egy marék reszelt sajttal, és rákanalazzuk az olvasztott margarin felét.
Ismét a burgonya harmada következik, amit szintén meghintünk sóval és borssal. Befedjük a maradék hagymával, megszórjuk egy marék reszelt sajttal, meglocsoljuk a maradék olvasztott margarinnal. Az utolsó körben a maradék burgonya karikákat rakjuk rá, amit meghintünk sóval, borssal.
Rákanalazzuk a tejszínt, és rászórjuk a maradék reszelt sajtot. 200 fokon alul-felülsütéssel az alsó bordamagasságon 40 perc alatt szép barnára sütjük.
Ebben a francia zöldséges fogásban a hangsúlyos ízt a hagyma édeskés íze adja. Magában is remek étel, de köretként is kiváló. Ha már kicsit hűl, könnyebben és szebben szeletelhető. - AranyTepsi
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!