Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyagratin (csőben sült krumpli)

75 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a krumplit uborkagyalun vékonyra szeljük. A vöröshagymát a burgonya vastagságára szeleteljük, a sajtot lereszeljük. A sütőt előmelegítjük, és egy 24 cm-es piteformát kikenünk margarinnal. A margarint megolvasztjuk.
  2. Először a burgonya egyharmad részét körkörösen a formába rakjuk úgy, hogy részben egymást fedjék. Enyhén megsózzuk és megborsozzuk. Ráfektetjük a hagymaszeletek felét, majd megszórjuk egy marék reszelt sajttal, és rákanalazzuk az olvasztott margarin felét.
  3. Ismét a burgonya harmada következik, amit szintén meghintünk sóval és borssal. Befedjük a maradék hagymával, megszórjuk egy marék reszelt sajttal, meglocsoljuk a maradék olvasztott margarinnal. Az utolsó körben a maradék burgonya karikákat rakjuk rá, amit meghintünk sóval, borssal.
  4. Rákanalazzuk a tejszínt, és rászórjuk a maradék reszelt sajtot. 200 fokon alul-felülsütéssel az alsó bordamagasságon 40 perc alatt szép barnára sütjük.

LAGZIS KRUMPLI (GYULA KRUMPLI)>>> 

TEPSIS KRUMPLI ZÖLDBORSÓVAL>>> 

TOJÁSOS-KRUMPLIS LEPÉNY>>> 

Megjegyzés

Ebben a francia zöldséges fogásban a hangsúlyos ízt a hagyma édeskés íze adja. Magában is remek étel, de köretként is kiváló. Ha már kicsit hűl, könnyebben és szebben szeletelhető. - AranyTepsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss