Keress receptre vagy hozzávalóra

Tárkonyos csirkeragu leves (legényfogó leves)

Recept: Zsoldos Antal, a Danubius Health Spa Resort Bük**** séfjének ajánlásával. Fotó: Tucsek Tünde

Hozzávalók

  • 2 ek olaj
  • 1 fej felaprított hagyma
  • 30 dkg felkockázott csirkemell
  • 20 dkg gyökérzöldség (sárgarépa, petrezselyem, zeller)
  • 20 dkg zöldborsó
  • bors
  • 20 dkg erdei gomba
  • 1,5 dl húslevesalaplé
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • tárkony
  • 1/2 db citrom leve

Elkészítés

    1. A felhevített olajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a csirkemellet, és fehéredésig pirítjuk.
    2. Ezután rádobjuk a felkarikázott, illetve feldarabolt gyökérzöldséget, valamint a zöldborsót. Megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt addig pároljuk, amíg a hús félig megpuhul. Ekkor belekeverjük a megtisztított, feldarabolt gombát, felengedjük az alaplével, és a húst készre főzzük.
    3. A tejszínt elkeverjük a tejföllel, és behabarjuk vele a levest. Egy kevés tárkonnyal fűszerezve felforraljuk, majd levesszük a tűzről. Végül pár perc hűtés után a citromlével pikánsra ízesítjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek