Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zölborsóleves rizzsel

Hozzávalók

  • 20 dkg zöldborsó
  • 5 dkg rizs
  • 2 ek olíva olaj
  • 3 dkg vaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 2 db zöldségleveskocka
  • őrölt bors
  • 5 dkg sajt
  • 8 dl víz

Elkészítés

    1. A sárgarépát ízlés szerint feldaraboljuk. A vöröshagymát, a fokhagymát és a petrezselyemzöldet felaprítjuk.
    2. Egy fazékban felhevítjük az olívaolaj at és a vajat, hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk. Pár perc múlva hozzáadjuk a fokhagymát, majd a sárgarépát is. Összekeverjük, és pár percig pároljuk.
    3. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, a zöldborsót és a rizst, majd alaposan összekeverjük, és további pár percig pároljuk. Ízlés szerint megszórjuk őrölt borssal, és rámorzsoljuk a zöldségleveskockát. Végül felöntjük a vízzel, megsózzuk, felforraljuk, majd mérsékeljük a hőfokot, és készre főzzük a levest.
    4. Amikor már a rizs és a zöldségek puhára főttek, levesszük a tűzhelyről, majd belekeverjük a reszelt sajtot, és rögtön tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin