Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zelleres krumplisaláta

default user icon

Hozzávalók

  • 90 dkg krumpli
  • 3 ek olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 ek kristálycukor
  • 7,5 dl zöldségleves-alaplé
  • 7,5 dl fehérborecet
  • frissen őrölt bors
  • 15 dkg tejföl
  • 2 ek olívaolaj
  • 2,5 dkg galambbegysaláta
  • 1 db szárzeller

Elkészítés

    1. A megmosott burgonyát forrásban lévő, sós vízben főzzük kb. 20 percig. Azután leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel, meghámozzuk, majd miután kihűlt, felszeleteljük.
    2. Az olajat felforrósítjuk, és a felkockázott hagymát 4-5 percig pároljuk rajta. Megszórjuk a cukorral, felöntjük az alaplével, a borecettel, és felforraljuk. Ezután közepes lángon főzzük kb. 5 percig, majd sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a burgonyára, és 1 órán keresztül pihentetjük.
    3. A tejfölt összekeverjük a olívaolajjal, azután összeforgatjuk a burgonyával. A zellert megmossuk, apró darabokra vágjuk, és a krumplihoz forgatjuk.

      A LEGJOBB KÖRETEK: KRUMPLISALÁTA, RIZIBIZI, KUSZKUSZ, KROKETT >>> 

      KLASSZIKUS KARÁCSONYI FOGÁSOK >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin