Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zajácz nagyi nagyon sajtos pogácsája

default user icon

Hozzávalók

  • 5 dkg élesztő
  • 1 ek cukor
  • 1 ek só
  • 1 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 20 dkg kacsazsír (+ a tepsihez)
  • 1 kg liszt
  • 5 dkg margarin
  • 40 dkg reszelt sajt

Elkészítés

    1. Felfuttatjuk az élesztőt, majd összekverjük a cukorral, a sóval, a tejföllel, és a tojással. A masszába beledolgozzuk a zsírt és a lisztet, majd az egész tésztát 2 órán át letakarva kelesztjük.
    2. Kisujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, majd három részre osztjuk. A középső harmadot megkenjük margarinnal, megszórjuk a reszelt sajt negyedével, majd ráhajtjuk a tészta első harmadát, amit megszórunk a reszelt sajt másik negyedével. Erre ráhajtjuk a harmadik harmadot.
    3. Elnyújtjuk a tésztát, majd 20 percig hagyjuk pihenni. Utána megismételjük a kenést és a sajtszórást. Végül kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, kizsírozott tepsibe tesszük.
    4. A pogácsák tetejét bevagdossuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a tetejét sajjtal és előmelegített sütőben 175 fokon aranybarnára sütjük.

    11 BOMBAJÓ KELT TÉSZTÁS RECEPT - AZ ARANYGALUSKÁTÓL A POGÁCSÁIG>>> 

    DIÓS-TÚRÓS POGÁCSA>>> 

    BAZSALIKOMOS PARMEZÁNOS POGÁCSA>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin