Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zabpelyhes túrógombóc joghurttal

Hozzávalók

  • 25 dkg túró
  • 8 dkg zabpehely (apró szemű)
  • 1 db tojás
  • 4 dkg porcukor
  • natúr joghurt
  • A morzsához:
  • 2 ek olaj
  • 6 ek zabpehely (apró szemű)
  • 6 ek zsemlemorzsa

Elkészítés

    1. Az áttört túrót összkeverjük a zabpehellyel, a tojással és a porcukorral. Letakarva a masszát 30 percig pihentetjük. Ezután nedves kézzel 10-12 db gombócot formázunk belőle, és lobogó vízben a felszínre jöveteltől számított 3-4 percig főzzük. Végül szűrőlapáttal kiszedjük mindet, és lecsepegtetjük.
    2. Serpenyőben olajat hevítünk, és megpirítjuk rajta a zabpehellyel elkevert zsemlemorzsát. Megforgatjuk a keverékben a gombócokat, azután egy kevés joghurttal meglocsolva tálaljuk őket.

      Kedvenc zabpelyhes receptjeink >>> 

      Édes és sós túrógombócok >>> 

      Videóreceptek >>> 

Ha nem kapsz a boltban apró szemű zabpelyhet, törd durvára a hagyományos változatot.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin