Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

"Az eper sejtelmesen figyel csupán a háttérből' - ivójoghurtokat teszteltünk

Nem mindig hozz úgy az élet, hogy amikor az emberre rátör a joghurt ehetnék, azonnal megállhat és kiskanállal bedarálhat egyet. Ezen élethelyzetekre megoldás sokszor az ivójoghurtok világa, amiket ha nem hagyunk sokáig melegen érlelni, akkor szinte bárhol lehúzhatunk egyet három korttyal. Ezt a ligát vettük a héten górcső alá, ami annyit tesz, hogy tíz különböző márka képviselőjét csempésztük a laborba. Egységes pontja a csapatnak, hogy ízesítésük szerint epres az összes. Értékelés során hatványozottan beleszámított a gyümölcs ízének ereje és minősége.

Danone

Ívelten karcsú flakonja csak úgy vonzza a joghurtra éhes tekinteteket. Illata alapján inkább a joghurt tiszta aromája diadalmaskodik, az eper nagyon elvész a háttérben. Kóstolva csak némileg változik a helyzet, picit jobban érezni az epret, de jó sokáig kell azért gondolkozni, hogy valójában tuti eperrel van-e megkergetve a joghurt. Állaga perfekt, kellően krémes is mellé, ez tényleg hibátlan.



Adatok: 280 gramm, eperpüré 5%, zsírtartalom 2,5%, 279 Ft

Landliebe

Illata enyhén epres, nagyon joghurtos. Ami nyerő benne, hogy ahogy megkóstoljuk, érezzük, hogy aprócska epervelőt rejt a joghurt, amit egészen jóérzés elnyomogatni. Kellemesen epres íze van, amiben a joghurtos jelleg is patentül megfigyelhető. Állagra jó sűrű, de ivásra még tökéletesen jó. utóízében picit savanykásabb lesz, de semmi túlzás nincsen benne.



Adatok: 350 gramm, eper 7%, zsírtartalom 0,8%, 349 Ft

"EGY HÉV MEGÁLLÓBAN ROSKADOZÓ BÓDÉBAN IS JOBBAT TUDNAK ÖSSZERAKNI" - BOLTI HAMBURGEREKET TESZTELTÜNK

Spar

Kis flakonja olyan, mint egy zömökebb hobbit, de ami a legjobb benne, hogy nincsen rajta Spar zöld felület. Kibontás után egy tökéletesen semleges illattal van szerencsénk összefutni, mert se joghurt, se eper illata nincs. Kóstolva pont fordul a helyzet, egy érdekes igaz, kissé mű eper íz azonnal felüti fejét. Veszettül selymes állaga van, mintha simogatná torkunkat minden egyes kortya.

Adatok: 200 gramm, eperpüré 2,5%, zsírtartalom 1,5%, 149 Ft

Pilos

Reggeli italként hirdeti magát, de szerintünk ezt lehet szürcsölni akár egész nap. Felbontás után egy pöpec epres illat csapja meg orrunkat. Ízlelve marad a gyümölcsös irány egy nagyon krémes és sűrű állaggal karöltve. Folyamatosan ontja magából az epres érzést, egyszer sem kételkedünk benne, hogy milyen ízű lenne.



Adatok: 400 gramm, epres készítmény 10%, zsírtartalom 1,5%, 189 Ft

Parmalat

Fél kilós kiszerelés, amit azért nem sokan darálnának le egyhuzamban, így ha nincs a közelben hűtő, amikor felpattintjuk, akkor némileg bajban lehetünk. Illatában nem igazán találjuk a gyümölcsöt, de ami nagyobb para, hogy ízében sem. Valami egészen furcsa aromája van, ami nem igazán hat természetesnek. Savanykás is félig-meddig, ami tovább gyűjti neki a negatív kommenteket. Extra képessége, hogy egészen híg, majdnem víznek is elmenne.

Adatok: 500 gramm, eperkészítmény 7%, zsírtartalom 0,7%, 299 Ft

TESZT! MEGKÓSTOLTUK A BOLTI PIZZASZELETEKET, MEGMONDJUK, MELYIK A LEGJOBB

New Lifestyle

Ez is méretes emberverő kiszerelésben érkezik, azaz hűtő javallott mellé. Illatában inkább a joghurt dolgozik, az eper sejtelmesen figyel csupán a háttérből. Kóstolva aztán nagyra nyílik szemünk, mert az eper mellett mintha málna is lenne benne. Egészen érdekes, holott végig epernek hirdeti magát kizárólag. Lágy krémes állag és kellemes ízek uralják.

Adatok: 500 gramm, eper 8,6%, zsírtartalom 0,1%, 299 Ft

Zott

Kupakja érdekes, mert nem csavaros csupán pattintani kell, ami nagy ellenállást nem fejt ki újra nyitás esetén. Illatában kering egy csipet epresség, de inkább a tejes aromák dolgoztatják meg orrunkat. Kóstolva marad a tejes huzat, aztán egy vaníliás - erősen édes - epres trió üti fel fejét, ami nem hat túlzottan természetesnek szánkban.

Adatok: 250 gramm, gyümölcstartalom 8%, zsírtartalom 1%, 199 Ft

Danone Actimel

Az egészséges rakéta mondhatni, mert egyet körülbelül annyiba telik lehúzni, mint egy csavaroskiflit vagy tiplit. Illata kimérten epres és joghurtos egyszerre. Állaga tökéletes ívójoghurtnak, amit egy kortyban szinte le tudunk tuszkolni. Íze kellemes epres, kicsit túlzóan édes, de még határon belül mozog éppen.

Adatok: 4x100 gramm, gyümölcstartalom 2,1%, zsírtartalom 1,5%, 399 Ft

TESZT! SAJÁTMÁRKÁS CORDON BLEU VISZI A PRÍMET - EZT ÉRDEMES MEGVENNI!

Good Milk

Minimális zsírtartalmat ígér azonnal a csomagolás, ahogy rápillantunk. Illatában ott van egy jó tiszta soványtej aroma, ami mögött csak félve pislog az eper. Kóstolva kiderül, hogy némileg hígabb fajta, viszont olyan erőre talál benne az eper, hogy ihaj. Erős és intenzív bár, nem teljesen 100%-ig mondanánk természetesnek. Rúg egyet az agyunkon biztos, főleg, hogy ha még bevonjuk a képletbe a picit savanykás alapot.

Adatok: 500 gramm, zsírtartalom 0,1%, 215 Ft

Milsani

Sikerült a mezőnybe lőni egy kakukktojást, mert ez bizony nem joghurt, hanem inkább tejital epres ízesítéssel. Nagyon nincs mit ragozni rajta, egyértelmű arcrángásokat okozott a tesztalanyoknál, ami betudható a meglepetésnek és a minőségnek is.

Adatok: 500 gramm, zsírtartalom 1,9%, 249 Ft

Ítélet

Heti bajnokunk a Pilos joghurtitala, ami illatra és ízre is nagyon frankó lett. Teljesen jól eladja magát, nem igazán találtunk benne gyengepontot. Mögötte a Good Milk, ami picit furcsán epres, de a legtöbb tesztalany ennek ellenére magas pontszámot adott neki. Karakteres az tuti. A New Lifestyle pedig a harmadik helyre málnás huzatjával került, ami egészen egzotikussá varázsolta.

A Milsant el kell engedni, az tejital csak benéztük a boltban. A Parmalat szintén felejtő, mert íze egészen egyszerűen rossz. Ettől fölfelé már nincsenek nagy bajok, a többi versenyző ilyen-olyan feltételekkel, de fogyasztható. A Zott terméke érdekes még, mert kicsit vaníliás íze is van, ami eléggé furcsa volt elsőre.

  1. Pilos
  2. Good Milk
  3. New Lifestyle
  4. Landliebe
  5. Actimel
  6. Danone
  7. Zott
  8. Spar
  9. Parmalat
  10. Milsan

Ezek is érdekelhetnek

Friss