Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Virslis kifli II.

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1,5 dl olaj
  • 1 csapott evőkanál só
  • 8-10 darab virsli
  • tojássárgája és tejföl a lekenéséhez

Elkészítés

    Elkészítés: A meglangyosított tejben felfuttatjuk az élesztőt, aliszthez adjuk a többi alapanyaggal együtt (a virslik kivételével). A tésztát 15 percet pihentetjük, majd 3 cipóba osztjuk.

    A cipókat egyenként vékony, kerek lappá nyújtjuk, 8 cikkre osztjuk. A virsliket is feldaraboljuk, minden tésztába 1-1 darabka virslit göngyölünk, tejfölös tojássárgájával megkenjük, majd sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 175 fokon szép pirosra sütjük.

Megjegyzés

Én a tésztákat megkenem mustárral, ketchuppal, mielőtt rátenném a virsliket, még finomabb így.

Kiscsimpi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin