Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Finom kifli

MME MME
5/5
120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. Dagasztótálba tesszük a rozslisztet, a graham lisztet, sót, olajat. Beleöntjük a vizet, és dagasztófejes robotgéppel összekeverjük, közben hozzáadjuk a tejet. A sima lisztet 3 részletben beleszórjuk, és alaposan kikverjük,  majd meleg helyre tesszük, és 1 óra hosszát pihentetjük. Az idő leteltével átgyúrjuk, és újabb 1 órát pihentetjük.
  2. Közben előkészítünk 2 darab tepsit. Az egész tojást, és az egyik sárgáját egy tálban felverjük, egy másik tálkába a reszelt sajtot vagy a szezámmagot készítjük. 
  3. A már szépen megkelt tésztát kiborítjuk a gyúródeszkádra, megfelezzük. Az egyiket kb. 20 cm szélesre, és kb. 1 cm vékonyra kinyújtjuk, és hosszában megfelezzük. Háromszögletűre vagdaljuk, és szorosan feltejerjük, kifli formára. A tepsibe sütőpapírt teszünk, és egymástól 3 cm távolságra helyezzük a kifliket, mert a sütés folyamán még kelhetnek. Így teszünk a tészta másik felével is. Tetejüket gazdagon megkenjük tojással, és megszórjuk szezámmaggal vagy a reszelt sajttal, de mákkal is nagyon finom. 
  4. Előmelegített sütőben, közepes lángon, aranybarnára sütjük. 

Megjegyzés

Én szoktam rakni a közepébe füstölt sajtot, úgy a legfinomabb.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss